onsdag den 6. juni 2012

Jordbær Cupcakes

Hej skønne læsere!
Her kommer opskriften på de lækre jordbær cupcakes jeg bagte den anden dag:-) Opskriften er stjålet fra bloggen en plus en.
Ha' det godt!
Knus:-)
12 cupcakes
Step 1: mazarinbunde
135 g sukker
175 g blødt smør
3 æg
200 g marcipan
1/2 dl mælk
150 g mel
1 tsk bagepulver

Step 2: chokoladeovertræk
100 g mørk smeltechokolade

Step 3: icing
1 bæger pasteuriserede æggehvider
Omkring 150 g. flormelis
Kornene fra 1 vaniljestang eller 2 tsk vanillesukker
Evt. lidt citron saft/skal


Step 4: jordbær på toppen
1 bakke friske (gerne danske) jordbær

Fremgangsmåde:

 1. Sukker og smør piskes sammen til det er luftigt. Herefter tilsættes et æg ad gangen, og der piskes grundigt. Marcipanen rives groft og røres i dejen. Mel og bagepulver blandes og røres i dejen. Mælken hældes i, og dejen røres jævn. Dejen fyldes i 12 muffinsforme, som er sat i en muffins-bageplade, så de holder formen. De bages i 15-20 min ved 200 grader. Stilles på en rist indtil de er kolde
 2. Chokoladen hakkes, og halvdelen smeltes over vandbad. Den sidste halvdel vendes i efterfølgende, så chokoladen ikke bliver for varm. Bundene overtrækkes med chokoladen, og står indtil chokoladen er størknet helt.
 3. De pasteurisede æggehvider piskes stive sammen med flormelisen. Vaniljekornene skrabes ud af vaniljestangen med en kniv, og puttes herefter i æggehvidemassen. Evt. sammen med citron saft eller skal. Herefter kommes den på kagerne med en sprøjtepose eller en kniv.
 4. Kagerne pyntes med jordbær og serveres.

2 kommentarer:

 1. Det der icing, er det ikke marengs? :)
  Hvor ser de lækre ud!!

  -MiiaT♥
  http://miiat.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vist noget med at hvis du bager det, så bliver det marengs, men jeg er ikke sikker...:-) men her er det ikke marengs;-)
   De var meget lækre!!<3
   Knus Marie

   Slet