mandag den 11. juni 2012

Speltsalat med babyspinat

Hej skønne mennesker!
Her kommer der en opskrift på den salat jeg lavede til aftensmad i dag. Jeg servede den med kylling, men det kan man også undlade.... I hvert fald var den super lækker, sund og let:-)


5 personer + lidt ekstra
3 dl. speltkerner
6 dl. vand
lidt salt
4 skiver parmaskinke
1/2 pose babyspinat
15 cherry tomater
2 store snackpeber
4 forårsløg
en håndfuld frisk basilikum
1 pose bøffel mozarella
evt. lidt frisk chili
(servers evt. med kylling)


  1. Vandet bringes i kog med låg på. Speltkernerne tilsættes sammen med lidt salt. Koges derefter uden låg til speltkernerne har suget al væsken og der ikke er mere vand i gryden.
  2. Parmaskinken lægges på en bageplade med bagepapir og puttes ind i en ovn der er 150-160 grader. Der skal den bare være til den er sprød - ikke brun eller sort! Når den er færdig tages den ud af ovenen og lægges over på en tallerken med køkkenrulle på.
  3. Mens parmaskinken "bager" og speltkernerne koges, bliver grøntsagerne gjort klar. Skyl og slyng spinaten, skær peberfrugten i tern, del cherry tomaterne i halve og snit forårsløgene i tynde skiver.
  4. Når speltkernerne er færdigkogte og afkølede, bredes de ud i et stort fad. Herefter lægges der babyspinat over. Oven på det spredes grøntsagerne ud.
  5. Skær mozarellaen i så tynde skiver som muligt og bræk parmaskinken i stykker. Læg det ud over salaten.
  6. Hak basilikum og evt. lidt chili og drys det ud over salaten.


2 kommentarer:

  1. Fik også lavet en salat med speltkerner til frokost i dag - så lækkert!
    Kan rigtig godt lide konsistensen i forhold til f.eks. ris

    www.itsmypassions.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Præcis! Det er så lækkert!:-)
      Kys!

      Slet