mandag den 29. juli 2013

Summerberry TrifleMummelumme, nogle lækre triflier Emma og jeg fik bakset sammen den anden dag. Jeg havde lige købt kirsebær og plukket en masse ribs og solbær af vores buske, så vi besluttede at vi da måtte lave noget af alle de lækre sommerbær. Det blev så til de her små, søde triflier, som vi anrettede i syltetøjsglas, for at vi kunne tage dem med til Emmas campingvogn og spise dem der. Jeg kunne spise dem her alle tider på dagen. De kunne være fantastiske som både morgenmad, eftermiddagssnack eller dessert. De var meget lette at lave og kan laves på slump. Jeg målte ikke op, så jeg har ikke skrevet mængder på ingredienserne. I må prøve jer lidt frem, og bruge hvad i har i køleskabet eller haven. Det er ikke svært, så det er bare om at kaste sig ud i det.

Bærkompot:
Kirsebær, ribs, solbær (andre bær eller frugter kan selvfølgelig også bruges)
Hyldeblomstsaft

Havreknas:
Havregryn
Hasselnødder (mandler eller andre nødder kan også anvendes)
Honning

Vaniljeskyr:
Skyr
Sukker/sødemiddel
Vaniljekorn fra en vaniljestang
  1. Rens ribs og solbær. Tag stenene ud af krisebærene og skær dem i passende stykker.
  2. Varm ribs, solbær og kirsebær op sammen med en smule hyldeblomstsaft, til nogle af bærene brister. Pas på at alle bærene ikke brister og bliver til bær-grød. Sluk så for varmen, og lad kompotten køle af. 
  3. Hak hasselnødderne og rist dem på panden med havregryn. Tilføj honning og lad det riste videre, til du synes det har fået nok farve. Hæld det over på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
  4. Rør skyr med sukker/sødemiddel og vaniljekorn.
  5. Når havreknas og bærkompot er afkølet skal det anrettes i enten glas eller skåle. Start med knas, så bær, skyr og til sidst bær igen. Spis med det samme, så knasen ikke bliver blød.
Tip: resten af bærkompotten kan gemmes i et rent, lukket glas i køleskabet og spises på havregrød eller skyr til morgenmad. Det gjorde jeg i hvert fald... 

2 kommentarer: