mandag den 16. september 2013

Fried Spelt With Veggies


Med en rest kogte speltkerner i køleskabet, var dette en meget simpel ret at smække sammen og det endte med at smage skønt! Jeg er vild med sådanne retter, og denne kunne jeg godt finde på at lave igen. Det er en ideel måde at få brugt nogle rester, og det er muligt at ændre retten i forhold til hvad man har og kan lide. I stedet for spelt kunne man bruge ris eller bulgur, der kan tilføjes flere kryderier eller en frisk kryderurt, der kunne tilføjes kød, og grøntsagerne kunne skiftes ud med andre. Der er mange muligheder! Kig i køleskabet og smæk noget sammen! Til spelt-retten serverede jeg et stykke ovnbagt laks med salt, peber og citron, samt en blandet salat.

Opskrift til 3 personer:
1 rødløg
4 forårsløg
2 fed hvidløg
1/2 frisk chili
3 gulerødder
1 snack peber
ca. 200 g. kogte speltkerner
salt & peber
  1. Skær rødløg og forårsløg i tynde skiver (måske kan I fornemme på billedet hvad jeg mener)
  2. Hak hvidløg og chili fint.
  3. Skær gulerødder og peber i tynde stave.
  4. Steg rødløg, forårsløg, hvidløg og chili i en smule olie ved middel varme. 
  5. Når løgene har mistet noget af deres bitterhed (smag på dem) og er blevet blanke, tilføjes spelt, gulerødder og peberfrugt, og det steges til det lige netop er varmt. Gulerødderne skal helst ikke blive for bløde.
  6. Krydr med salt og peber, og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar