lørdag den 21. september 2013

Hummus


Humus er i princippet simpel; kikærter koges og blendes med olivenolie, hvidløg, tahin, citronsaft, salt og peber. Det eneste der kan gå galt er at man glemmer at sætte dem i blød aftenen før. Men så længe du husker det, burde du være rimelig godt på vej! Ellers er det faktisk muligt at købe kikærter på dåse, som bare skal drænes og koges i nyt vand. Så slipper du for at sætte dem i blød.
Opskriften her giver en stor portion, men det gør ingenting! Bare opbevar den i en lukket beholder i køleskabet, og spis den til dine grøntsager.

Opskrift til en stor portion:
250-300 g. tørrede kikærter
1-2 spsk. tahin (sesampasta)
2 dl. olivenolie
3-4 fed hvidløg
saft fra 1 citron
salt & peber
  1. Sæt kikærterne i blød i 10 timer. Skift evt. vand et par gange undervejs
  2. Kog kikærterne i halvanden time i frisk vand og hæld derefter vandet fra.
  3. Lad kikærterne køle helt af - evt i koldt vand.
  4. Blend kikærterne med de øvrige ingredienser (Det er lidt hårdt for blenderen, så måske skal portionen deles i flere) Målene på de øvrige ingredienser er vejledende, og det er vigtigt at du selv smager dig frem.
  5. Server den til grøntsagsstave eller hvad du ellers synes kunne være lækkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar