onsdag den 18. september 2013

Oat Risotto With Peas


Okay, min havregrøds-besættelse har ingen ende. Jeg er stadig vild med det, og har stadig flere og flere idéer til nye opskrifter og variationer, der skal afprøves. Her den dag anden havde jeg ikke rigtig lyst til noget særligt til aftensmad, og da jeg selv skulle sørge for noget, endte det med en simpel omgang havregrød med ærter, der på mange måder minder om en risotto - bare uden ris, smør og parmesan og ost. Dermed er det også en lidt sundere og mere simpel version, der er oplagt til en dag, hvor mad-overskudet ikke er stort, og man bare skal have noget let og lækkert, der kan indtages på sofaen. Havregrøden indeholder hytteost for at gøre den mere cremet og for at tilføje ekstra proteiner, så den mætter mere og dermed fungerer som aftensmåltid.

Opskrift til 1 person:
1 dl. havregryn
2 dl. vand
1/2 dl. hytteost
1/2 dl. frosne ærter
1 lille fed hvidløg
en håndfuld hakket basilikum
evt. chiliflager
salt & peber

  1. Hak hvidløget fint, mens ærterne tør en smule op i lidt vand.
  2. Hæld havregryn, vand, hytteost, de let optøede ærter (uden vandet de har stået i) og hvidløg i en lille gryde eller en lille dyb pande.
  3. Lad det koge ved middelvarme til det har den rette kosistens, mens du rører jævnligt.
  4. Smag til med salt, peber og evt. chiliflager
  5. Tilføj som det sidste en god omgang basilikum og server umiddelbart efter, mens "risottoen" stadig er varm.
TIP: "Risottoen" kunne også spises som tilbehør til et stegt kyllingebryst, eller der kunne tilføjes kød og flere grøntsager i selve grøden. Det er endnu en opskrift, der kan varieres alt efter hvad man har lyst til, og hvad køleskabet indeholder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar