onsdag den 9. oktober 2013

Chocolate & Caramel Cupcakes


I går viste jeg jer opskriften på chokolade og pebermynte cupcakes, og lovede jer i samme omgang opskriften på varianten med karamel. Det er samme grunddej, som dem jeg viste jer i går, men de er fyldt med den hjemmelavede karamel jeg viste for nogle dage siden, i stedet for pebermynte chokolade. Det gjorde dem bestemt ikke dårligere! På toppen er de også smurt med karamellen, og drysset med lækre, karameliserede nødder. Mums! Hvis du ikke vil lave din dolce latte selv, kan du erstatte den med de firkantede karameller, der kan købes i bland selv slik. Det vil helt sikkert også være lækkert!

Opskrift til ca. 15 cupcakes:
60 g. blødt smør
210 g. sukker
150 g. mel
30 g. kakao
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljesukker
lidt salt
2 dl. mælk
1 æg
dolce latte (lav den efter denne opskrift, dagen før du vil bage cupcakes)
  1. Forvarm ovnen til 170 grader.
  2. Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
  3. Sigt mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver ned til smør-blandingen. Tilføj også salt, og pisk det sammen. 
  4. Pisk mælk og æg sammen i en anden skål.
  5. Bland de to skåles indhold, og pisk til en ensartet masse.
  6. Fyld muffinforme med en skefuld dej, så de er ca. 1/3 fyldte.
  7. Fyld en teske dolce latte i hver form.
  8. Put mere dej i, til de er ca. 2/3 fyldte.
  9. Bag dem i 20-25 min.
  10. Tag dem ud, og lad dem køle af på en rist. Lav imens de karameliserede hasselnødder.
Karameliserede hasselnødder:
1 håndfuld hasselnødder
1 spsk. sukker
  1. Rist hasselnødderne i 10 min ved 170 grader i ovnen (det passer med at du bare lader ovnen stå tændt, efter du har taget cupcakes'ne ud)
  2. Lad dem køle lidt af, og nulr hinderne af nødderne.
  3. Varm sukkeret op på panden til det smelter og bliver let gyldent.
  4. Put nødderne på, og rist dem lidt med. De må gerne klumpe sammen.
  5. Overfør dem til et stykke bagepapir og lad dem køle af, før du hakker dem fint.
  6. Smør dolce latte på toppen af de afkølede cupcakes, og drys med de hakkede, karameliserede nødder.

3 kommentarer:

  1. Årh, de ser lækre ud (:
    Nødder og karamel er altid et godt match.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Nemlig, karameller og nødder er super godt sammen, og det fungerer virkelig godt i de her cupcakes!

      Slet
  2. Nej hvor ser de gode ud! Skal helt klart prøves (;

    Tjek gerne min ud og smid en kommentar når du nu er der (;
    http://winslow.bloggersdelight.dk/?p=97

    SvarSlet