onsdag den 23. oktober 2013

Fruit Pies



I efterårsferien var vi mange mennesker i sommerhus sammen - 22 personer for at være helt præcis. Derfor var det voldsomme mængder kage, der skulle bages, hvis vi skulle sikre os, at der var nok til alle. Og hellere lidt rester, end lidt for lidt. Den holdning kombineret med en have, der bugnede af æbler og pærer, som vi bare måtte spise af, resulterede i 3 lækre tærter med forskelligt frugtfyld. Dejen var en mørdej, og så blev de ellers fyldt med henholdsvis æble/kanel, pære/vanilje og æble/banan/pære. Hvis du laver kage til et mindre selskab kan opskriften selvfølgelig bare divideres ned, for her får i opskriften til 3 tærteforme.

Opskrift til 3 tærteforme:
750 g. hvedemel
7,5 spsk. sukker
1 tsk. salt
500 g. koldt margarine
ca. 3 æg
meget frugt (ALT kan bruges)
sukker (vurder hvor syrlig frugten er, og tilpas sukkermængden efter det)
evt. kryderier (kanel eller vanilje er super godt!)
lidt mælk og sukker til pensling
  1. Hvedemel, sukker og salt blandes.
  2. Smøret puttes i, i små tern, og "smuldres" sammen med de tørre ingredienser, indtil det er helt fordelt og har konsistens som savsmuld.
  3. Pisk æggene sammen, og hæld dem ned i dejen lidt ad gangen, til dejen kan samles til en fast klump. 
  4. Sæt dejen i køleskabet, mens du gør frugt klar.
  5. Skyl, skræl, udhuld og snit frugt efter behov.
  6. Del dejen i tre, og rul én ud på et meldrysset bord.
  7. Fold den over på midten, og over på midten igen, så dejen har form som en trekant. (Giver det mening?)
  8. Løft trekanten over i en grundigt smurt tærteform, så den dækker en fjerdedel af formen og fold den ud.
  9. Fjern overskydende dej, og gem det til at lave dejstrimler.
  10. Gentag processen med de to andre dejklumber.
  11. Fordel frugt i de tre tærter, drys med sukker og evt. kryderier.
  12. Læg dejstrimler over dejen.
  13. Pensl dejstrimlerne med en smule mælk og drys lidt sukker over.
  14. Bag ved 200 grader i 20-25 min.
  15. Lad dem svale et øjeblik, og server med vanilje-flødeskum eller vanilje-creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar