søndag den 27. oktober 2013

Pear Cake



Det er efterår og det vrimler med skønne, danske pærer. Derfor er de også en hyppigt brugt ingrediens for tiden, og en del opskrifter er blevet delt her på bloggen. Har I prøvet pære & gedeost salaten eller frugt tærterne? Begge opskrifter kan kun anbefales, og her kommer der her endnu en pære-opskrift. Jeg er blevet inspireret af CoreFood's blåbærkage med lime og marcipan, hvor jeg har skiftet blåbærene ud med søde pærer. Kagen blev virkelig lækker, og ligger op til at blive lavet i flere variationer. Mine idéer inkluderer indtil videre bær, chokolade, nødder og kokos. Dertil er kagen faktisk i den sundere ende af kage-skalaen, men stadig uden at være for frelst. Det ér stadig kage, men en kage uden et voldsomt indhold af smør og sukker. I like!

Opskrift til 1 springform (ca. 22 cm i diameter):
25 g. blødt smør
75 g. sukker
1,5 spsk. kokosolie eller flydende margarine
3 æg
100 g. havregyn
100 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. mælk
1,5 dl. yoghurt (jeg brugte A38)
et skvæt citronsaft
100 g. marcipan
2 pærer
  1. Pisk smør, sukker og fedtstof lyst og luftigt.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Blend havregrynene fint og rør dem i dejen sammen med hvedemel, bagepulver og vaniljesukker.
  4. Rør mælk, yoghurt og citronsaft i.
  5. Riv marcipanen og vend den i.
  6. Hæld dejen i en grundigt smurt springform.
  7. Skræl pærerne, skær dem i tynde skiver og fordel dem pænt over dejen.
  8. Bag kagen ved 180 grader i ca. 50 min.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det bare lækkert ud! :-)
    God søndag ♥ -

    Knus Michelle Eckert ♥
    http://giveyourdaycolors.blogspot.dk/

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - den smagte også rigtig godt!

      Slet