lørdag den 9. november 2013

Raisin Bread


Det her rosinbrød er lidt en mellemting mellem brød og kage, og er derfor idéelt til eftermiddagskaffen. Der er mange trin i opskriften, men det er overhovedet ikke kompliceret! Hvis man ville variere det lidt, kune man godt tilføje andre tørrede frugter, en smule hakket chokolade eller nødder - det ville helt sikkert også være lækkert! Nu hvor vi nærmer os jul, ville det også være lækkert med en juleversion fyldt med kanel og tørrede frugter! Derudover anbefaler jeg at spise det den dag, det er bagt og gerne lunt med smør. Mums!

Opskrift til 1 stor franskbrødsform:
50 g smør
2 dl mælk
50 g gær
200 g tykmælk eller lignende
1 æg
2 tsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
ca 550 g hvedemel
200 g rosiner
4 dl vand
  1. Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælken.
  2. Når det er kølet let af, hældes det over den smuldrede gær, så gæren opløses.
  3. Tilføj tykmælk, æg, sukker, salt og kryderier. Rør godt.
  4. Rør det meste af melet i med en grydeske. Hold evt. lidt af melet tilbage.
  5. Stil dejen til hævning med et klæde over i ca. 1 time.
  6. Imens dækkes rosinerne af vand, og stilles i blød mens dejen hæver.
  7. Når dejen har hævet æltes den godt igennem på et meldrysset bord. Tilføj evt. mere mel så den er til at arbejde med, men pas også på at den ikke bliver for tør.
  8. Tryk dejen ud til et kvadrat, der har samme brede som din bageform.
  9. Tag rosinerne op af vandet, tør dem i et viskestykke og bred dem ud over dejen i et jævnt lag.
  10. Rul dejen og læg den forsigtigt op i den smurte franskbrødsform. Pas på at der ikke går hul i dejen, rosinerne skal være gemt i dej.
  11. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 1/2 time.
  12. Pensl med lidt mælk.
  13. Bag det nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar