mandag den 18. november 2013

Spicy Fishcakes With Cabbage & Apple Salad


Min mor kom hjem med en ny opskrift på salat her den anden dag, og vi afprøvede den sammen med lækre (og en smule stærke) fiskefrikadeller. Salaten var utrolig god, og indeholder primært ingredienser, der er til at få her i efteråret. Jeg er sikker på at den bliver en favorit her i løbet af vinteren. Prøv det!

Opskrift til ca. 20 fiskefrikadeller:
800 g. færdigkøbt fars
5-6 forårsløg
3 fed hvidløg
1/2 frisk chili
en håndfuld basilikum
et skvæt citronsaft
salt & peber
  1. Forårsløg, hvidløg, chili og basilikum hakkes rimelig fint i en mini-hakker.
  2. Fiskefarsen røres med de hakkede grøntsager, lidt citronsaft og salt og peber.
  3. Dellerne steges på en pande med en smule fedtstof ved medium varme på begge sider, til de er gyldne og føles faste. Imens de steger kan salaten laves (se opskrift nedenunder)
Opskrift til salat til 5 personer:
1 spidskål
2-3 æbler
30-40 mandler
2 håndfulde sesamfrø
Dressing:
2 tsk. olivenolie
2 tsk. balsamico eddike
2 tsk. æble eddike
1 tsk. honning (evt. mere, hvis du synes den er for sur)
en smule peber
  1. Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande sammen med sesamfrø, til det får en smule farve. Lad det køle af.
  2. Snit spidskålet helt fint.
  3. Skær æbler i tern.
  4. Bland dressingen.
  5. Bland spidskål, æbler, mandler og sesamfrø i en skål, og hæld dressingen over. 
  6. Server til fiskefrikadellerne eller andet kød/fisk.

2 kommentarer:

  1. Hvor ser det altså bare lækkert ud :)


    Hvis du har lyst skal du være velkommen til at kigge forbi min blog og deltag i min konkurrence: http://www.karina-blog.dk/send-en-tanke-konkurrence/

    SvarSlet