onsdag den 20. november 2013

White Chocolate Mousse Cake



Endnu en fantastisk opskrift fra corefood.dk! Jeg anbefaler alle, der holder af semi-sunde kager at slå et smut forbi Marias blog, for den er fyldt med skønne sager! Der er også idéer til "rigtig" mad (altså de ikke-søde sager), men det er primært hendes kager og desserter jeg er faldet for!
Maria forstår nemlig at foreene to vigtige ting: sundhed og smag. Kagerne smager syndigt, men har et minimum af sukker og smør. Kagen ovenover indeholder fx. kun 30 gram sukker og intet smør! Den har til gengæld et højt indhold af chokolade, men det er vel heller ikke en hvid chokolade mousse kage for ingen ting?
Vi bagte den til min mors fødselsdag og gæsterne var vilde med den! Den er tung og choko-lækker i smagen, men har også noget friskhed i form af lime. Derudover spiller den cremede mousse godt sammen med den lidt tørre bund. 5 ud af 5 stjerner! Bliv ikke skræmt af de mange trin - det er rimelig simpelt når du kommer i gang. Jeg anbefaler at starte med moussen, da den skal stå på køl et par timer.

Opskrift til 1 springform (ca. 22 cm i diameter):

Hvid chokolademousse:
200 g. hvid chokolade
1 dl. mælk
1,5 dl. piskefløde
0,5 dl. skyr
2 blade husblas
skallen fra 1 øko lime
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Hak den hvide chokolade og smelt den over vandbad.
  3. Bring mælken i kog med limeskal i en lille gryde. Pas på at det ikke brænder på.
  4. Når husblassen er helt blød og mælken rammer kogepunktet, puttes husblassen i, gryden fjernes fra varmen, og der røres til husblassen er smeltet helt.
  5. Hæld den varme mælk ned i den nu smeltede hvide chokolade, mens du rører med en dejskraber. Rør massen helt homogen.
  6. Pisk fløden til flødeskum (pas på det ikke bliver til smør)
  7. Vend skyr forsigtigt i fløden.
  8. Når chokolade-mælke-blandingen er lillefinger-temperatur, vendes den sammen med fløde-skyr-blandingen lidt ad gangen. Rør til det er en homogen masse, men pas på ikke at slå luften ud af fløden.
  9. Stil moussen på køl i et par timer. Imens kan du lave bunden, choko/mandel-knas og chokoladeganach (se opskrifter nedenunder)
Marcipan bund:
4 æg
30 g. sukker
kornene fra 1/2 vaniljestang
saft fra 1 lime
1,5 tsk. bagepulver
75 g. marcipan
75 g. hvedemel
75 g. mandler, fint blendede til mandelmel
  1. Del æggene i blommer og hvider. 
  2. Pisk æggeblommerne med sukker, vanilje og limesaft.
  3. Riv marcipanen og rør den i dejen.
  4. Rør hvedemel, bagepulver og mandelmel i dejen.
  5. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen ad et par gange. Pas på ikke at slå for meget luft ud - det skal være en luftig masse.
  6. Fordel dejen i en springform og bag den ved 180 grader i 20-25 min.
  7. Lad den køle helt af. Imens kan du lave choko/mandel-knas (opskrift nedenunder)
Choko/mandel-knas:
50 g. mandler
50 g. mørk chokolade
  1. Hak halvdelen af mandlerne fint, og den anden halvdel groft.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Rør mandler og chokolade sammen.
  4. Bred massen ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
  5. Hak det med en savtakket kniv.
Chokolade ganache:
100 g. mørk chokolade
1 dl. fløde
20 g. honning
  1. Når kagebunden er kølet helt af, kan du gå i gang med chokolade ganachen.
  2. Smelt chokoladen over vandbad.
  3. Bring fløde og honning i kog.
  4. Hæld den varme fløde i chokoladen lidt ad gangen, mens du rører med en dejskraber. Rør chokolade-massen helt ensartet og blank.
  5. Hæld den over den afkølede kage, og stil den på køl til ganachen har sat sig.
  6. Når ganachen har sat sig (og den hvide mousse også har sat sig) kan moussen fordeles over kagen, der til sidst drysses med choko/mandel-knas.
  7. Opbevar den på køl til den skal serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar