torsdag den 19. december 2013

Truffles




"Melt-in-your-mouth"-lækkerier i form af de bedste trøfler. Trøfler er en del af vores konfekt-lager hver jul. Jeg ved ikke hvorfor vi ikke laver dem oftere, for vi elsker dem alle! Måske er det derfor vi ikke laver dem så tit...? Det er i princippet samme fremgangsmåde, men to forskellige variationer som I kan se på billederne; en med mørk chokolade og mandler rullet i mandelmel, og en med mælkechokolade drysset med kakaopulver. Dem med mælkechokolade er puttet i de små bægre for at prøve det af, men også fordi min mor og jeg ikke kunne vente med at få dem færdige. Så i stedet for at vente til dagen efter, for så at rulle dem til kugler, hældte vi bare den flydende trøffel-masse i små papirsforme, og det fungerer også udemærket. Begge dele tilfredsstiller chokoladetrangen til UG og gør maven glad! Men pas på - når du har spist én er det svært at stoppe igen! Nedenunder er opskriften på begge slags.

Opskrift til ca. 20 trøfler med mørk chokolade og mandler:
125 g. mørk chokolade
1,5 dl. fløde
evt. 1 tom vaniljestang
25 g. koldt smør
25 g. mandler, finthakket
mandelmel/blendede mandler til at rulle i

  1. Chokoladen hakkes fint og puttes i en skål.
  2. Fløden varmes op til den koger. Hvis du har en tom vaniljestang, kan du koge den med og så fiske den op når fløden koger.
  3. Fløden hældes over den hakkede chokolade og der røres med en dejskraber, til massen er helt homogen.
  4. Så tilføjes det kolde smør i små tern, og der røres til smøret er smeltet og massen blank.
  5. Mandlerne hældes i og igen røres der, til de er fordelt i trøffelmassen.
  6. Massen (der er flydende) stilles på køl natten over med film over.
  7. Næste dag piskes massen med en elpisker, så den bliver lettere at arbejde med.
  8. Der trilles kugler og de rulles i helt fint blendede mandler.
  9. Opbevar dem i køleskabet i en dåse.
Opskrift til ca. 25 trøfler i papirsforme med mælkechokolade:
200 g. mælkechokolade
1 dl. fløde
evt. 1 tom vaniljestang.
25 g. koldt smør
kakaopulver til at drysse med
  1. Punkt 1-4 fra ovenstående opskrift følges.
  2. Massen hældes enten i små papirsforme, som min mor og jeg gjorde, eller også følges punkt 6 og 7, hvorefter der rulles kugler, som trilles i kakaopulver. Hvis du har puttet dem i forme, kan du drysse med kakaopulver i stedet for at trille i det.
  3. Opbevar dem i køleskabet i en dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar