lørdag den 11. januar 2014

Spanish Tortilla


Det her er ikke tortillas, som vi, eller i hvert fald jeg, kender dem. Det jeg forbinder med tortillas er nemlig de der pandekager, som man fylder med kød, grøntsager og andre lækre sager, og som forresten smager utrolig godt! Men, det her, hedder også tortilla. Det er en spansk æggekage med kartofler i, som bliver bagt i ovnen. Det smager også utrolig lækkert, men det med navnet forvirer mig! Vi fik det første gang på Mallorca, og her den anden dag lavede vi det herhjemme. Vi serverede cherrytomater og små, grove boller/rugbrød til, og det var sindsygt lækkert!

Opskrift til 5 personer/en lille bradepande:
5 cm. chorizo eller ca. 10 skiver tyndtskåret chorizo, der kan købes som en slags pålæg
1 løg
6-8 kartofler (varierer selvfølgelig alt efter størrelse. Vores var en god mellem størrelse)
evt. en rest af lidt andre rodfrugter (fx pastinak eller knoldselleri)
1 tsk. timian
evt. lidt paprika
salt & peber
8 æg
1 dl. mælk
  1. Skær chorizoen i små tern, og steg den på en pande, evt. med en smule fedtstof, hvis din pande ikke har non-stick belægning.
  2. Hak løget og put det op på panden til chorizo'en, og steg det ved middel varme, til løgene begynder at blive bløde.
  3. Tag løg og chorizo af panden.
  4. Skræl kartofler og evt. rodfrugt-rest (vi brugte en tyk skive knoldselleri, som vi havde tilovers) og snit i tern. Kartoflerne skal være ca. 1x1 cm., mens de andre rodfrugter skal skæres i meget små tern.
  5. Svits kartofler (og rodfrugter) på panden i ca. 10 min.
  6. Hæld løg og chorizo op på panden til kartoflerne igen, og krydr med salt, peber, timian og evt. lidt paprika.
  7. Pisk æggene sammen med mælken i en skål.
  8. Smør en lille bradepande med en form for fedtstof, hæld pandens indhold i bunden, og så æggemassen hen over. 
  9. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. til æggekagen er helt fast og gylden på toppen.
  10. Server til groft brød og tomater eller peberfrugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar