lørdag den 25. januar 2014

Spiced Meatballs With Tzatziki


Her et lækkert forslag til rimelig simpel aftensmad. Det er perfekt hvis I, lige som min familie, holder af krydret, og dog let, aftensmad.

Opskrift på krydrede kødboller til 5 personer (+ en rest hvis folk ikke er så sultne):
500 g. oksekød
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 æg
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. paprika
1,5 tsk. timian
2 tsk. salt
1 tsk. peber
30 g. tørrede tranebær
30 g. pistacienødder (uden skal)
evt. lidt mælk til at justere konsistensen

  1. Hak rødløgget (stykkerne skal helst ikke være alt for store) og hvidløgget fint.
  2. Rør oksekød, løg, hvidløg, æg og kryderier sammen.
  3. Juster evt. konsistensen med lidt mælk.
  4. Tilføj til sidst tranebær og pistacienødder, og rør dem ud i farsen, så de er fordelt.
  5. Form små, runde kødboller og steg dem på en pande i lidt fedtstof. De skal være brune på alle siderne. Når de er færdigstegte puttes de i et fad.
  6. Server med tzatziki (se opskrift nedenunder), naan brød og grøntsagsstave - det synes jeg i hvert fald er det bedste tilbehør. 
TIP: Hvis der går noget tid fra kødbollerne er lavet til de skal serveres, kan de evt. varmes en smule i ovnen lige inden servering.

Opskrift på tzatziki (jeg lavede den på slump, så prøv jer frem):
Yoghurt naturel
1-2 fed hvidløg
salt og peber
agurk
  1. Yoghurt røres med salt, peber og presset hvidløg.
  2. Agurken rives, skæres i tynde skiver eller i små tern. Jeg foretrækker tynde skiver.
  3. Rør yoghurt-blandingen sammen med agurken.
  4. Lad det evt. dryppe lidt af i en si, så der ikke er for meget væske i bunden ved servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar