lørdag den 22. februar 2014

(Healthy) American Pancakes


Malthe havde bestilt brunch til sin fødselsdag, så det skulle han selvfølgelig have. Vi googlede os frem til en opskrift, og endte med denne. Og det er uden tvivl nogle af de bedste (amerikanske) brunch pandekager jeg nogensinde har fået. At de tilmed er en smule sundere end dem, der udelukkende er lavet på hvedemel, er jo kun et plus. De er ikke helt så sunde som banan pandekagerne, men til gengæld er de lidt lettere at lave i store mængder, og mere familievenlige. Prøv dem næste gang du vil forkæle din familie eller andre søde mennesker med pandekager!

Opskrift til 15-20 små pandekager (vi gangede portionen med 4 og havde mere end rigeligt til 8 personer!):
2 1/2 dl. havregryn
2 1/2 dl. kærnemælk
1 dl. hvedemel
2 æg
1 spsk. sukker
1/2 tsk. natron (eller bagepulver)
1/2 tsk. stødt kardemomme
1 knivspids salt
2 spsk. flydende fedtstof
  1. Havregrynene sættes i blød i mælken i ca. 15 min.
  2. Mel, æg, sukker, natron, salt og kardemomme piskes i.
  3. Fedtstoffet tilføjes, og dejen piskes helt glat.
  4. Brug en øse til at fordele små dejklatter på en middelvarm pande (jeg havde den på 3-4 ud af 9). Hvis du anvender en slip-let pande behøver du ikke bruge fedtstof.
  5. Steg dem et par minutter til dejen begynder at boble øverst og samtidig virker bagt i kanterne. Vend dem så, og steg dem et minut eller to på den anden side.
  6. Server med din favorittopping.
Forslag til topping:
  • skyr, græsk yoghurt
  • ahornsirup, akaciehonning
  • nutella (hjemmelavet eller købt), peanutbutter, karamel
  • bagt frugt, kompot (fx. æble eller rabarber), syltetøj (solbær, hindbær, brombær, ribs osv. osv.)
  • flormelis, sukker
  • mandler, hasselnødder, kokosmel, peanuts
  • hakket chokolade, smeltet chokolade
  • tørret frugt (dadler, abrikoser, figner osv. osv.)
  • al frisk frugt og bær
  • chokoladesovs, karamelsovs, frugtsirup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar