tirsdag den 4. februar 2014

Mindfulness


Har I hørt om mindfulness? Det er en teknik, der oprindeligt stammer fra buddhismen, og som skal lære én at være i nuet, og nyde det, der er lige nu. Det handler om at føle sig til stede i sin krop, og bare acceptere tingenes tilstand, for at kunne slappe mere af, og dermed være mere i balance. Det gøres ved hjælp af forskellige øvelser og metoder. Det er i hvert fald teorien.

Jeg synes egentlig at sådan noget lyder lidt hokus-pokus agtigt, og den skeptiske del af mig var imod princippet i starten. Men, men, men. Jeg har på det sidste døjet meget med søvnproblemer. Jeg er simpelthen så længe om at falde i søvn, også selvom jeg er meget træt, og når jeg endelig sover har jeg det med at vågne op flere gange om natten, uden at kunne finde ro igen. Det har været utrolig frustrerende. Min far foreslog derfor at jeg afprøvede mindfulness. Det er en metode, som de med succes anvender på hans arbejde. Så jeg downloadede app'en "Sov Godt", som jeg nu har benyttet mig af i en tre ugers tid. Så når jeg går i seng er det i selskab med iPhone og høretelefoner, og så ligger jeg ellers og lytter til en yderst behagelig stemme, der plaprer løs om afslapning. Og underligt nok, så virker det. Jeg kobler af og fornemmer at jeg glider væk. Det er selvfølgelig ikke alle dage det virker, men jeg har klart oplevet en forbedring af mit søvnmønster. Og det er dejligt!

Mindfulness kan godt kræve at man "øver sig". Kroppen bliver bedre og bedre til at finde ro, så selvom det ikke virker første gang, skal du bare blive ved! Jeg vil I hvert fald anbefale jer at give det et forsøg, hvis I døjer med søvnbesvær. Jeg kan ikke love jer noget, men jeg kan sige så meget, at det har hjulpet mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar