onsdag den 26. februar 2014

Speltotto With Chicken & Broccoli


Det er efterhånden længe siden vi fik denne speltotto til aftensmad, men derfor skal i ikke snydes for den! Det var nemlig super lækker og let hverdags aftensmad!

Opskrift til 5 personer:
300 g. speltkerner
ca. 7,5 dl. vand
2 små løg eller 1 stort
2-3 fed hvidløg
10 cm af en god chorizo eller en pakke af det færdigskårede, der købes som pålæg
200-300 g. gennemstegt kylling (vi brugte en rest fra dagen før)
1/2 broccoli hoved
200 g. rygeost
salt og peber
evt. ekstra kryderier
  1. Chorizoen skæres i små stykker, og steges i en dyb pande (eller en gryde) til det så småt begynder at blive sprødt, og har udskilt en masse fedt.
  2. Chorizoen tages af panden (lad så vidt muligt fedtet blive på panden), og det snittede løg og hvidløg sauteres i 8 minutters tid ved middel varme til de er bløde.
  3. Speltkernerne tilføjes og steges i et par minutter.
  4. Vandet hældes ved spelten, og det bringes lige så stille i kog.
  5. Lad det simre til vandet er fordampet væk under konstant omrøring. 
  6. Hvis spelten har lidt for meget bid når vandet er væk, kan der tilføjes en smule mere vand, men vær forsigtig! Det skal ikke være for vådt.
  7. Skær broccolien i små buketter og kyllingen i små stykker.
  8. Rør kylling, broccoli og chorizo i spelten, når du synes at den har opnået den rette konsistens.
  9. Rør til sidst rygeosten i, og smag til med salt, peber og eventuelt andre kryderier.
  10. Server straks!
TIP: Vi serverede speltottoen med en salat der bestod af spidskål, gulerødder, æble og hasselnødder med dressingen fra denne salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar