søndag den 23. marts 2014

Chocolate & Berry Lagkage





Endnu en skøn hybrid mellem dansk og engelsk som titel, ligesom mine healthy fastelavnsboller. Og endnu en skøn fødselsdagskage. Det her er den kage jeg serverede jeg på min rigtige fødselsdag, og den vakte stor begejstring! Det var en fryd for både øjne og smagsløg, den var let at lave, og den kombinerede to af mine yndlingsingredienser: chokolade og bær. Lav den til din egen, eller en af dine kæres, fødselsdag, og få smilende gæster og glade maver!

Opskrift til 1 lagkage:
3 chokolade lagkagebunde (snyd og køb dem, eller vær overskudsagtig og bag dem selv - jeg snød)
3 spsk. hindbærmarmelade
1/2 liter piskefløde
100 g. mørk chokolade
125 g. Toms Skildpadder (4 kæmpe skildpadder)
omkring en håndfuld mandler (evt. mandelkrokant)
Blandede bær
  1. Smelt den mørke chokolade og skildpadderne over vandbad.
  2. Pisk fløden til let skum.
  3. Vend 1/3 af fløden i chokoladeblandingen, og vend derefter chokoladeblandingen over i den resterende fløde. Vær forsigtig, så du ikke slår luften ud af skummet.
  4. Hak en passende mængde mandler groft
  5. Så skal lagkagen samles: Start med en bund, som du smører med 1 spsk. hindbærmarmelade (dette gøres for at fugte den, så du ikke ender med helt tørre bunde, og tilføje lidt bærsmag inden i kagen). 
  6. Fordel 1/3 af fløden over bunden, og drys med halvdelen af mandlerne.
  7. Læg en bund ovenpå, fugt den igen med 1 spsk. hindbærmarmelade, put 1/3 af fløden over, og drys med den sidste halvdel mandler.
  8. Smør nu den sidste spsk. hindbærmarmelade på undersiden af den sidste bund, og placer den ovenpå kagen, med hindbærsyltetøjet nedad.
  9. Dæk kagen med film, og lad den stå et par timer (eller natten over) i køleskabet.
  10. Inden servering smøres et tyndt lag af det sidste flødeskum på toppen, og det resterende sprøjtes ud på siderne med en sprøjtepose, der har en fin tyl i. 
  11. Pynt med massevis af bær og server!

1 kommentar:

  1. A very interesting and nice blog.
    Greetings from Portugal

    Paulo Gonçalves
    http://viajaredescobrir.blogspot.com

    SvarSlet