søndag den 13. april 2014

Müsli Buns




Søde, bløde müsliboller, der smager himmelsk når de er lune og med smør. Fremgangsmåden er simpel på trods af de mange ingredienser, så bliv ikke skræmt! Kast dig ud i det, og forkæl din familie med lækre boller til morgenmad eller eftermiddagskaffe!

Opskrift til 30-40 müsliboller alt efter størrelse:
25 g. gær
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
7 dl. vand
1-2 spsk. smeltet kokosolie (smelt det i mikroen)
3 dl. müsli (evt. hjemmelavet)
1 dl. kokosmel
1 dl. græskarkerner
1 dl. hasselnødder, groft hakket
1/2 dl. rosiner
1/2 dl. dadler i mindre stykker
4 dl. speltmel
4 dl. fiberkost
hvedemel

  1. Smuldr gæren ned i en stor skål sammen med salt og sukker.
  2. Tilsæt vand og smeltet kokosolie når gæren er opløst.
  3. Tilføj müsli, kokosmel, græskarkerner, hasselnødder, rosiner og dadler, og rør godt.
  4. Tilføj speltmel og fiberkost, og lad det blive rørt godt ud i dejen.
  5. Tilføj hvedemel lidt ad gangen, mens du ælter, til du har en fast og smidig dej.
  6. Lad dejen hæve overdækket i en times tid et lunt sted.
  7. Form boller og lad dem efterhæve en halv times til på bageplader beklædt med bagepapir.
  8. Pensl bollerne med lidt mælk
  9. Bag dem ved 210 grader i ca. 15 min til de er fine og gyldne, og lyder hule når du banker under dem.
  10. Lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar