lørdag den 19. april 2014

Pulled Pork Burger


Pulled pork burgers er en familiefavorit når der bliver inviteret gæster. Det er sågar Rasmus' livret - og også ret tæt på at være min. Det smager af USA, og det er nok også derfor vi er så bidt af det. Vi har efterhånden lavet det mange gange, og det er egentlig slet ikke så svært. Det er en process, der tager meget tid, men ikke "aktiv" tid i køkkenet. Det vil altså sige at det mest af alt bare passer sig selv i ovnen, og når du åbner den 10 timer senere er der det mest velsmagende kød, jeg nogensinde har fået! Det er mørt og lækkert, og serveret i en grov bolle, med rigeligt barbecuesauce og en god, let coleslaw, så bliver det ikke meget bedre.

Opskriften nedenunder er vores favorit, som vi efterhånden har fået slummet os frem til, men om det er jeres favorit, kan jeg ikke vide. Jeg synes I skal prøve jer frem med hensyn til krydderimængde og sammensætning. Vi kan lide det spicy! Man kan ikke rigtig lave en mindre portion kød end den nedenstående, da nakkefileter er på ca. 2 kg. Det rækker ca. til 10 mennesker, men rester kan fryses ned, eller laves til en lækker resteret dagen efter. Det smager nemlig også himmelsk sammen med fx. ris.

NB! Processen med at lave pulled pork er som sagt langsommelig, så I skal starte aftenen før (altså 24 timer før der skal spises).

Opskrift på pulled pork til 10 personer:
2 kg. nakkefilet
2 spsk. brun farin
2 spsk. paprika
1,5 spsk. barbecuekrydderi
1,5 spsk. salt
0,5 spsk. cayennepeber
0,5 spsk. chilipulver/flager
0,5 spsk. spidskommen
0,5 spsk. hvidløgspulver

  1. Rør brun farin sammen med alle krydderierne.
  2. Skær evt. sener af nakkefiletten, så den ser fin ud.
  3. Gnid kødet grundigt med krydderiblandingen, rul den stramt i film, og stil den i køleskabet natten over.
  4. Næste morgen (10 timer før servering) pakkes kødet ud af filmen, placeres på en rist, og sættes i ovnen ved 110 grader med en bradepande under. 
  5. Efter 10 timer skulle kødet gerne nå en temperatur på 92 grader, og så er den klar.
  6. Tag kødet ud af ovnen, og træk det fra hinanden med to gafler.
  7. Server det med hjemmelavede burgerboller (vi laver blot en portion "normale" boller, som vi trykker flade og drysser med sesam), coleslaw (opskrift nedenunder) og barbecuesauce (opskrift nedenunder)
Coleslaw:
1/2 spidskål
ca. 5 gulerødder
1 stor spsk. cremefraiche
1 stor spsk. skyr
1 tsk. citronsaft
1 tsk. honning
1 tsk. sennep
salt & peber
  1. Snit hvidkålet fint.
  2. Skræl og riv gulerødderne, og pres så meget væde ud af dem med et viskestykke, som du kan.
  3. Bland cremefraiche, skyr, citronsagt, honning og sennep, og smag til med salt og peber.
  4. Rør dressingen i gulerødder og hvidkål.
Barbecuesauce:
3 spsk. brun farin
3 spsk. ketchup
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. krydderier (barbecuekrydderi, paprika, cayennepeber, hvidløgspulver, chiliflager/pulver)
salt & peber
  1. Rør brun farin, ketchup og æbleeddike grundigt sammen til sukkeret er helt opløst.
  2. Tilføj en masse krydderier, mens du smager til undervejs, til du synes den er helt perfekt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar