mandag den 28. april 2014

Soybean Falafels




Det her er mad, der kombinerer udseende og smag. De både smager fantastisk, og ser fantastiske ud med den lysende grønne farve. Vi spiste dem som tilbehør til kylling, men hvis man er vegetar, eller blot ikke har lyst til kød, kan de også sagtens "bare" spises som de er. Rasmus var kæmpe fan af disse, og plager efter at vi snart skal lave dem igen. Jeg tror jeg vil være en vaskeægte peoplepleaser og efterkomme hans ønske. Det var på ingen måde besværligt, så det burde være en realitet at lave indenfor den nærmeste fremtid.

Opskrift til ca. 30 falafler:
300 g. frosne sojabønner
1 håndfuld persille
1/2 frisk chili
2-3 spsk. citronsaft
1 tsk. cayennepeber
salt & peber
1 tsk. mel
  1. Kog bønnerne efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
  2. Blend bønnerne med persille, chili, citronsaft og cayennepeber til en cremet masse.
  3. Smag til med salt og peber (og evt. også flere kryderier)
  4. Når du er tilfreds med smagen tilføjes melet, og der blendes kort for at fordele det i hele massen.
  5. Rul massen til små kugler. Jeg brugte ca. 1 tsk. pr. falafel
  6. Fyld en gryde eller dyb pande med ca. 3 cm rapsolie (eller en anden neutral olie), og varm den godt op. 
  7. Steg falaflerne til de er brune og gyldne på alle siderne. De skal vendes et par gange.
  8. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og server dem med agurkedippen, der står herunder.
Opskrift til agurkedip:
skrællen fra 1/2 (øko) agurk
1 lille håndfuld persille eller mynte
1 spsk. citronsaft
salt & peber
ca. 4 spsk. skyr
  1. Blend hele herligheden sammen og smag til.
  2. Server den helt kold til de lune falafler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar