lørdag den 10. maj 2014

Healthy Yoghurt Mousse




Lækker, let mousse lavet på yoghurt. Super luftig konsistens og en god smag. Helt perfekt "clean treat", der kan nydes helt uden dårlig samvittighed! Og når moussen i sig selv er sund, er der plads til at toppe den med masser af lækker topping!

Opskrift til 1 stort eller 2 små glas (1-2 personer alt efter hvor dessertsultne i er):
1 blad husblas
150 g. yoghurt (jeg brugte 50 g. skyr og 50 g. koldskål)
1 bæger pasteuriserede æggehvider
et meget lille nip salt (det hjælper æggehviderne med at blive stive, men skal ikke give smag til moussen)
evt. lidt sødemiddel
Topping:
mandler
hasselnødder
græskarkerner
kokosmel
frysetørrede bær (hindbær, brombær og jordbær)
hvid chokolade
mælkechokolade
mørk chokolade
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Rør yoghurten godt sammen, hvis du bruger et mix af forskellige slags.
  3. Pisk æggehviderne helt stive med et lillebitte nip salt. Hvis skålen kan vendes på hovedet uden de ryger ud, er de færdige.
  4. Vrid husblassen fri fra vand og smelt den i en lille skål i mikroovnen (det går meget stærkt - hold godt øje med det)
  5. Rør en skefuld yoghurt i husblassen. Rør hurtigt, så det ikke klumper.
  6. Hæld yoghurt/husblas-blandingen i den resterende yoghurt, og rør det godt og grundigt sammen.
  7. Vend yoghurten forsigtigt i de piskede hvider.
  8. Smag evt. til med lidt sødemiddel
  9. Put moussen i en sprøjtepose, og sprøjt den ned i de glas, du gerne vil servere i.
  10. Lad den stå på køl nogle timer, til den har sat sig.
  11. Imens kan du med fordel forberede din topping, så du har den klar.
  12. Efter et par timer er moussen klar til at blive spist. Drys topping på og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar