onsdag den 14. maj 2014

Reste Tærte




Jeg er vild med tærte! Både fordi det smager godt og er sundt, men også fordi det er en helt perfekt måde at få brugt sine rester på. Den her tærte blev således kreeret en dag hvor køleskabet gemte på en kyllingerest, et bundt forårsløg og en smule feta, og det blev virkelig lækkert! Opskriften jeg giver jer er det vi valgte at bruge, men tærtens fyld kan varieres alt efter hvad du har i køleskabet, og hvad du har lyst til.

Opskrift til 1 tærte:
1 pakke grov tærtedej (hvis du har tid og lyst, kan du blære dig og lave din egen tærtedej)
2 spsk. ketchup
200-300 g. tilberedt kylling (eller en anden kødrest)
3-4 forårsløg eller 1 porre
1 frisk chili
50 g. feta
3 æg
200 g. hytteost
salt & peber
6 cherrytomater
  1. Tærtedejen laves efter anvisningen på pakken, og lægges i et grundigt smurt tærtefad.
  2. Bunden smøres med ketchup.
  3. Kylling skæres i tern, forårsløg/porre skæres i skiver og chilien hakkes fint, og det hele fordeles i tærten sammen med feta.
  4. Æg og hytteost piskes grundigt sammen, krydres med salt og peber, og hældes over fyldet.
  5. Cherrytomaterne skæres i halve, og placeres på toppen af tærten.
  6. Bag tærten ved 200 grader i 35-45 min. til æggemassen er fast, og kanten sprød.
  7. Server den lun med en lækker salat.

2 kommentarer:

  1. Åh damn, hvor ser det alt for lækkert ud!

    Kig gerne forbi min blog, hvis det lyster. Knus!
    http://kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk/

    SvarSlet