mandag den 28. juli 2014

Spaghetti Carbonara



Nogle gange er det altså bare en pastaret, der skal til. Det er for eksempel det, der skal til, aftenen inden min far skal løbe marathon. Kulhydratdepoterne skal fyldes helt op, og det betyder store(!) mængder pasta. Når vi har været i Hamborg på marathon-tur, har vi en italiensk stamrestaurant, som vi kommer på aftenen inden, hvor carbonara er den ultimative før-marathon-favorit. Så selvfølgelig var det denne marathonret, jeg serverede for min far dagen inden han skulle være med på et stafethold til en ironman. Det var mit første forsøg med denne ret, og jeg, der troede at det var svært, blev positivt overrasket. Det var såre simpelt og tog næsten ingen tid. Og smagen, ja den var helt i top! Faktisk synes jeg at denne var bedre end restaurant udgaven, som jeg tit synes bliver lidt kvalm. Lav din egen carbonara næste gang du vil forkæle dig selv og din familie, men uden at bruge timer i køkkenet! Og server meget gerne den grønne salat til!

Opskrift på Spaghetti Carbonara til 5 sultne personer:
500 g. fuldkorns spaghetti
200-300 g. god bacon
1 tsk. smør
1 løg i tern
1 dl. piskefløde
2 store æg
friskrevet parmesan
friskkværnet peber
friske krydderurter (basilikum er altid et hit til italiensk!)
  1. Skær bacon i tern, og steg det på en varm pande til det er sprødt.
  2. Overfør baconen til fedtsugende papir, og lad det køle af.
  3. Sæt pastaen over at koge.
  4. Når pastaen er sat over at koge, smeltes smøret på den pande, som du stegte bacon på, og løget tilføjes.
  5. Steg løgene til de er bløde og gennnemsigtige.
  6. Dræn pastaen når den er al dente (altså færdig, men stadig med bid).
  7. Tilsæt fløden til de bløde løg, og lad den bruse op.
  8. Fjern panden fra varmen, og rør med det samme æggene i.
  9. Tilføj hurtigt pastaen og baconen, og vend det hele rundt.
  10. Server med generøse mængder friskrevet parmesan (gerne i flager), friskkværnet peber og lækre krydderurter. Og meget gerne salaten, som I får opskriften på nedenunder.
Opskrift på grøn salat med senneps vinaigrette:
lækre, grønne, blandede salater
senneps vinaigrette:
1 tsk. honning
1 tsk. sennep
2 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. olivenolie
  1. Skyl og tør salaten, og riv den i mundrette bidder.
  2. Pisk vinaigretten sammen, og vend den med salaten.
  3. Server med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar