søndag den 3. august 2014

Mini Coconut & Kiwi Pies




Har jeg fortalt jer at tærter nok er en af mine yndlingskager, når jeg skal bage ting i miniformat, bare til mig selv, og hvor jeg gerne vil hæve sundhedsniveauet? En sprød tærteskal, fyld baseret på skyr og lækker topping, og så er jeg meget godt kørende. Denne lille kokostærte med kiwi byder netop på dette, og jeg synes at kokos- og kiwismagen går rigtig fint hånd i hånd. Hvis du vælger at søde med noget andet end sukker, får du her også en dessert, der er helt uden smør, sukker og mel, og derfor tillader dig at spise et par stykker - måske endda til morgenmad?

Opskrift til 3 små tærter:
20 g. kokosmel
10 g. kokosfibermel
1 spsk. flydende kokosolie (varm den et par sekunder i mikroen, hvis den er fast)
vand
fyld:
6 spsk. skyr
et nip vaniljepulver
1 tsk. sødning (honning, flormelis, sødemiddel, stevia, sirup)
et par dråber citronsaft
pynt:
1-2 kiwier
1 tsk. kakaonibs
1 tsk. kokosmel
  1. Bland kokosmel, kokosfibermel og kokosolie godt sammen.
  2. Tilføj vand til massen holder sammen, når du trykker den sammen mellem fingrene.
  3. Fordel dejen i 3 muffinsforme, og pres det godt sammen og op ad siderne. Brug lidt tid og tålmodighed, for hvis du ikke får det presset sammen, vil tærterne smuldre.
  4. Bag tærterne ved 170 grader i 10-15 min til de er gyldne, og lad dem derefter køle helt af.
  5. Rør ingredienserne til fyldet sammen, smag til og fordel det i de små tærter.
  6. Pynt med frisk frugt, lidt kakaonibs og kokosmel.
TIP: Skift kiwien ud med ribs, kakaonibsne med hvid chokolade og kokosmelet ud med hakkede mandler, og så har du en helt anden lille, lækker tærte. I stedet for skyrfyldet kan de også fyldes med flødeskum (ja ja, så går det sunde msåke lidt af - medmindre du lever LCHF, så er det måske netop en god idé) eller måske lidt smeltet chokolade? Brug netop det du har lyst til!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar