onsdag den 26. november 2014

Dadelkugler


Dadelkugler er den lækreste snack, der smager syndigt og tilfredsstiller den søde tand, men er lavet af sunde og nærende sager. Jeg lavede denne portion til min mor, så hun kunne dele dem ud til sine kollegaer, da hun havde fødselsdag. De var meget begejstrede og har spurgt efter opskriften, så nu har jeg givet mit allerbedste bud på mængder, men oprindeligt blev dadelkuglerne lavet lidt på gefühl, så I må prøve jer lidt frem. De smager en smule af jul, da der er kanel og mandarinsaft i, så måske kan de laves som et (sundere) alternativ til julens konfekt?

Opskrift til ca. 30 dadelkugler:
100 g. afskallede hasselnødder (put dem i ovnen ved 150 grader, til hinderne løsner sig, og nulr dem så af med et viskestykke)
50 g. havregryn
50 g. kokosmel
200 g. bløde dadler, uden sten (dadlerne kan lægges i blød i kogende vand i ca. 10 min, hvis de er lidt tørre)
saften fra 1 mandarin
evt. 1-2 spsk. (kogende) vand
¼ tsk. kanel
½ tsk. nescafe
2-3 spsk. kakao
et nip salt
evt. lidt honning
drys: kakaonibs, fintblendet.
  1. Blend nødder, havregryn og kokosmel til helt fint mel, og hæld det over i en skål.
  2. Blend dadlerne til en blød, karamelagtig masse sammen med mandarinsaften og evt. lidt vand, hvis dadlerne er lidt for tørre.
  3. Tilføj de tørre ingredienser sammen med kanel, nescafe, kakao og salt og blend igen til en ensartet, fast masse.
  4. Smag til med kakao, kanel, salt og evt. lidt honning.
  5. Sæt massen på køl et par timer, hvis du synes den er for blød at arbejde med.
  6. Tril til kugler, og rul dem i fintblende kakaonibs
  7. Opbevar dem på køl i en lille dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar