fredag den 12. december 2014

Easy Chocolate Caramel Truffles


De her trøfler består af 4 ingredienser. 5, hvis du vil gøre dem rigtig fancy. Og så smager de bare knaldhamrende godt! De er faste, men smelter på tungen. Kombinationen af chokolade og karamel er sindssygt lækker, og smagene forenes super godt i disse trøfler, hvor den hakkede mandelkrokant (eller blot mandler, hvis det skal gå stærkt) tilføjer dem den sidste lille finish. Både i forhold til smag og udseende. Gør jer selv den tjeneste at bruge en god chokolade, for det kan virkelig smages. De er også ideelle som en lidt anderledes slags konfekt, i stedet for det klassiske med marcipan og nougat.

Opskrift til 20 små trøfler:
100 g. mørk, god chokolade (jeg brugte en 56% fra Valrhona)
75 g. dolce latte (flydende karamel, der er lavet ved at koge en dåse kondenseret mælk i 3-4 timer)
et nip salt
drys: hakkede mandler eller mandelkrokant af sukker og mandler
  1. Hvis du ikke har lavet din karamel på forhånd, starter du med at lave den. Hvis den er lavet, kan du bare springe direkte til punkt 2.
  2. Hak chokoladen fint, og put det i en lille gryde sammen med karamellen.
  3. Lad chokolade og karamel smelte sammen ved lav varme, mens du hele tiden rører. Du kan risikere at din masse skiller på et tidspunkt i processen (det gjorde min) men fortsæt blot med at varme og røre, og så burde massen samle sig til sidst.
  4. Smag til med lidt salt.
  5. Sæt massen på køl i et par timer.
  6. Hvis du vil lave mandelkrokant til at rulle i, drysser du et tyndt lag sukker på en lille pande, tænder den på lav-middel varme, og venter på at sukkeret er smeltet helt - uden at røre! Så hælder du en håndfuld mandler på og rører godt rundt. Overfør mandlerne til et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af, inden du hakker krokanten helt fint i en minihakker.
  7. Tril kugler af din trøffelmasse, og rul dem i din krokant eller i finthakkede mandler.
  8. Opbevar på køl i en lille dåse, og server for søde mennesker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar