tirsdag den 16. december 2014

Julede Luksus Dadelkugler



Det er ikke længe siden jeg gav jer en rigtig lækker opskrift på dadelkugler, der var lavet med masser af hasselnødder og kakao. Her i weekenden ønskede jeg at lave en luksusudgave med masser af julesmag. Så denne variation er med julekrydderier, tranebær og rosiner, mandarinsaft, ristede mandler (det giver en dybere og kraftigere mandelsmag) og smeltet mørk chokolade. Omnomnomnom. De er lækre! Bløde og med masser af julesmag. Den smeltede, rigtige, mørke chokolade giver dem en endnu dybere chokoladesmag, og det er derfor de har fået tilføjet ordet "luksus". Ingredienslisten ser måske lang ud, men er basisvarer, som jeg tror de fleste har i deres køkken, og det er virkelig bare et spørgsmål om at blende og trille!

Opskrift til 30-40 julede luksus dadelkugler
60 g. mandler
40 g. kokosmel
80 g. havregryn
10 g. kakao
et nip salt
en knivspids nelliker
en knivspids kardemomme
½ tsk. kanel
½ tsk. vanilje
35 g. tørrede tranebær
35 g. rosiner
200 g. bløde dadler (udstenede)
saften fra 1 mandarin
50 g. mørk chokolade

  1. Bag mandlerne ved 180 grader i 5-10 min. til de er let gyldne. Lad dem køle et øjeblik.
  2. Smid mandler, kokosmel, havregryn, kakao, salt, krydderier, vanilje, tranebær og rosiner i en blender, og blend til alt er en forholdsvis ens masse. Her kan du faktisk selv bestemme om du vil have større stykker og hermed mere "knas" i dine kugler, eller om du vil blende det helt fint. Jeg valgte en mellemting.
  3. Hæld dine tørre ingredienser over i en skål.
  4. Fjern sten fra dadlerne, pres mandarinen og blend det sammen i blenderen til en blød, ensartet masse.
  5. Smelt chokoladen i en lille skål i mikrobølgeovnen (30 sek., røre, 30 sek., røre - indtil det er smeltet) og lad det køle af et øjeblik.
  6. Hæld det til dadelmassen, og blend igen til en homogen masse.
  7. Tilføj de tørre ingredienser og blend til massen samler sig.
  8. Tril til små kugler og opbevar dem på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar