søndag den 11. januar 2015

Græskinspirerede Bagte Kartofler & Peberfrugter

Jeg undskylder det halvdårlige iPhonebillede, der i den grad ikke lever op til denne rets fantastiske smag, og i virkeligheden ret appetitlige udseende. Vi fik gæster 2. januar, og skulle derfor diske op med noget lækker mad, der samtidig ikke skulle være den store gastronomiske videnskab. Disse græskinspirerede bagte kartofler og peberfrugter passer ret perfekt til den betegnelse. Yderst velsmagende, men intet fancy og indviklet, så her kan vi alle være med. Og jeg lover jer, jeres gæster bliver henrykte, hvis I sætter sådan et fad dér på bordet. Server kartoflerne til lige netop det kød, du har lyst til. Vi spiste kylling til, men jeg forestiller mig at de også vil være ret lækre til fx. lam eller frikadeller. Ligeledes er en grøn salat også super tilbehør!

Opskrift på græskinspirerede bagte kartofler & peberfrugter til 10-12 personer:
3 kg. bagekartofler
1/2 dl. olivenolie
1/2 dl. citronsaft
2 spsk. tørret oregano
1 spsk. chiliflager
salt & peber
6-8 peberfrugter i forskellige farver
2 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
salt & peber
ca. 250 g. blød feta (gerne en i blok, som du selv kan skære)
oliven (uden sten)
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både.
  2. Vend dem med olivenolie, citronsaft, tørret oregano, chiliflager og salt og peber.
  3. Bag kartoflerne ved 180 grader i ca. 1 time til de er møre og gyldne. Vend i dem et par gange undervejs.
  4. Fjern kernehuset fra peberfrugterne og skær dem i tykke både.
  5. Hak hvidløget fint.
  6. Vend peberfrugtbådene med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
  7. Bag peberfrugterne ved 180 grader i ca. 40 min. til de er bløde, men dog stadig holder formen, og nogle af dem er blevet brune. Giv dem evt. 5 min. med grillfunktionen i ovnen, så de bliver gyldne.
  8. Put kartofler i et (pænere) fad, fordel peberfrugterne, smuldr feta og put til sidst en passende mængde oliven over.
  9. Server som tilbehør til en form for kød og en grøn salat.

1 kommentar:

  1. Det ser rigtigt lækkert ud og smagte nok skide godt ;-)
    God søndag!
    www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

    SvarSlet