onsdag den 7. januar 2015

Julet Rødkålssalat

På vores julebord hører der også en frisk rødkålssalat til. Vi er ikke en sovse-familie, men det er jo traditionen til jul, så selvfølgelig får vi den klassiske julemiddag (dog uden flæskesteg), og så tilføjer vi bare en frisk, lækker rødkålssalat, der kan veje lidt op for al den tunge mad. Jeg vil anbefale jer at gøre det samme næste år! Det friske og sprøde element, som denne salat udgør, er et super supplement til al den fede og tunge julemad, der ellers kommer på bordet. Denne salat er selvfølgelig også luksusudgaven af en rødkålssalat, så den indeholder alle de gode sager, der, ifølge mig, smager af jul. Heriblandt sprøde granatæblekerner, småsure tranebær, søde citrusfrugter og honningristede valnødder.

Opskrift til rødkålssalat 6-8 personer:
1/2 stort rødkål
2 store gulerødder
1 æble
1 appelsin
1 mandarin
kernerne fra 1/2 granatæble
en håndfuld tranebær
honningristede valnødder, hakkede (se opskrift nedenunder)
  1. Fjern de yderste blade fra rødkålen og snit det herefter i helt tynde strimler.
  2. Skræl gulerødder og lav tynde skiver af dem med din gulerodsskræller.
  3. Skær æble, appelsin og mandarin i tern. Du kan bruge overskydende appelsin- og mandarinsaft som dressing, så hæld det endelig over salaten, i stedet for at smide det ud.
  4. Pil kernerne ud af et halvt granatæble (det kan fx. gøres ligesom Emily gør det her)
  5. Bland hele herligheden sammen, og hæld til slut en håndfuld tranebær og hakkede, honningristede valnødder over salaten, inden den serveres.
Opskrift på honningristede valnødder
2 spsk. honning
1 spsk. vand
et nip salt
100 g. valnødder
  1. Put honning, vand og et lille nip salt på en pande, og varm det op til det begynder at bruse.
  2. Hæld valnødderne på, og rist dem, til alt vandet er fordampet fra panden, mens du konstant rører.
  3. Overfør valnødderne til et stykke bagepapir og giv dem 5-10 min. i en 150 grader varm ovn, hvor du rører i dem med jævne mellemrum. De skal blive gyldne, men må endelig ikke brænde på.
  4. Lad valnødderne køle af inden du fx. serverer dem til en omgang tapas, til et ostebord eller hakker dem til en salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar