mandag den 9. februar 2015

Dadelkugler med Pistacienødder, Mango & Chokolade

Dadelkugler er en favorit hos mig, når det gælder små, energiboostende og sunde snacks. Jeg har tidligere lavet varianter med chokoladesmag, men fik i dag lyst til at eksperimentere med en anden udgave med en helt anden og mere "naturlig" smag. Det kom der disse kugler ud af, som er en ny yndling! De smager sindssygt godt, og er, om muligt, endnu simplere end mine tidligere dadelkuglekreationer. Her er det nemlig blot et spørgsmål om at blende dadler og havregryn, tilsætte ønsket smag/crunch og trille til kugler. Nemt! Mine blev lavet med tørret mango, usaltede pistacienødder og mørk chokolade, som både smager super godt sammen, og giver fine farvepletter til kuglerne.

Opskrift til ca. 15 små dadelkugler:
70 g. bløde, tørrede dadler
1 spsk. vand
50 g. havregryn
et lille nip salt
10 g. tørret mango
10 g. usaltede pistacienødder
10 g. mørk chokolade
  1. Blend dadler og vand til en karamelagtig masse.
  2. Tilføj havregryn og salt, og blend til massen samler sig. Måske kan blenderen ikke klare jobbet, men så hælder du det blot over i en skål, og rører det sammen med en ske.
  3. Hak tørret mango, pistacienødder og chokolade så fint som du nu synes i enten blenderen eller med en kniv.
  4. Ælt det i dadel/havregrynsmassen til det er godt fordelt.
  5. Tril til små kugler, og opbevar dem i en lukket beholder i køleskabet.
TIP 1: Mango, pistacienødder og chokolade kan udskiftes med andre nødder, tørret frugt, frø, chokolade eller hvad du nu synes. Bare brug 30 g. sammenlagt.
TIP 2: Der kan også tilsættes anden smag - fx. lidt appelsin- eller citronskal, vaniljepulver, kakao eller kanel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar