søndag den 15. marts 2015

Tirsdag på NÅE

For nogle uger siden gennemgik jeg en ganske almindelig mandag her på NÅE. Og nu er det blevet tid til næste indlæg i den kategori: en helt almindelig tirsdag. Den har ladet vente på sig, da de sidste tirsdage har været emnedage på den ene eller anden måde. Men nu er den her, den gennemsnitlige tirsdag, der faktisk er ganske rar. Aldrig har jeg været så glad for hverdagen, som jeg er her på NÅE.

06:55 - Som på alle andre hverdage ringede uret lidt i 7, og det var tid til en ny dag. Solen skinnede ind ad vinduet, og det gjorde det lidt lettere at stå op.
07:15 - Morgenmad i spisesalen.
07:45 - Værelsesrengøring.
07:55 - Områderengøring hvor vi om tirsdagen gør det lidt mere grundigt. Der skal tørres paneler og dørkarme og andre "ekstra" ting, udover det sædvanlige, der hører til området.
08:20 - Undervisningen i denne uge bød på D og E fag, hvilket betød at 10.E, min klasse, havde tysk og fysik/kemi, så jeg startede min skoledag ud med at høre om koncentrationslejre og anden verdenskrig. Faktisk et okay emne, når vi nu skulle have tysk.
09:55 - Formiddagsforfriskning, der bød på boller og rugbrød, gulerødder og romkugler fra dagen før, til de heldige 20, der kom først.
10:20 - Formiddagssamlingen var en smule anderledes, da den lærer, der skulle have samlingen, ikke var der. Så i stedet for et mini "lærerforedrag", som vi plejer at få, sang vi en masse forskellige sange. Bl.a. vores årssang, som jeg simpelthen elsker når vi synger. Dér opstår der et helt unikt fællesskab, når vi alle synger med.
10:40 - Undervisning igen, og altså for mit vedkommende fysik/kemi.
12:15 - Fri fra undervisning, for nej, om tirsdagen har vi heller ikke mere faglig undervisning.
12:25 - Middag - Varm mad til frokost, der denne dag var suppe, beskeder og postuddeling.
13:00 - Cirka klokken 13 er vi færdige til frokost, og har en god times fritid. Mange går i byen, da tirsdag er fællesaften, og særligt når det er så godt vejr, men ellers er der også mange, der bare slapper af. Jeg selv slog mig ned i en sofa i solen, sammen med en flok rare mennesker.
14:15 - TiF-fag starter hvilket er det linjefag, vi har tirsdag og fredag. Ligesom MOT, er det et fag, vi selv har valgt, og som skifter 4 gange om året. Jeg har fysisk træning i denne periode (nummer 3 ud af 4) og har også haft det i de to foregående. Det er både sjovt og hårdt, og et fag der udfordrer alle på deres eget niveau, så alle kan være med. Vi får prøvet kræfter med en masse forskellige træningsformer, og det er også nogle af de programmer, jeg har delt med jer her og her. Men der er selvfølgelig også en masse andet at vælge mellem!
15:15 - Eftermiddagsforfriskning for de fleste linjefag. Mit hold, vælger dog at skippe pausen, da det ikke giver mening at afbryde træningen, spise et æble, og så gå ind og træne videre. Så vi arbejder, puster og stønner, mens de andre spiser æbler, knækbrød eller hvad der nu ellers er til forfriskning.
15:30 - Fortsættelse af TiF-fag for de hold, der har holdt pause.
16:25 - Fri fra linjefag. Igen er det en smule anderledes for fysisk træning: Vi slutter klokken 16, så vi får pausen (og forfriskning) til sidst, og lidt tid til at gå i bad. Ellers er der fritid fra linjefag slutter og til aftensmaden, og igen er der en del, der vælger at gå i byen, eller på anden vis hygger sig sammen. Jeg gik i byen med en veninde for at nyde det dejlige vejr og købe påskeliljer til mit værelse.
17:25 - Aftensmaden, der byder på rugbrød med forskelligt pålæg, salatrester og en eller flere lune retter, bliver sat på bordet og spisesalen åbnet. Gruppen med førstevagt har været der siden 16:45.
18:00 - Cirka klokken 18 er vi færdige med at spise, der er blevet givet beskeder, og så har vi fri indtil stilletimen.
18:30 - Stilletimen begynder og vi skal være på egen gang eller i spisesalen for at få lektiehjælp. Hvis man ikke har lektier, har man tid til bare at slappe af.
19:30 - Tirsdag = fællesaften. Der er altid fællesaften om tirsdagen efter stilletimen, men det er meget forskelligt hvem, der arrangerer, og hvad der bliver arrangeret - det kan fx. være bingo, casinoaften, et foredrag, avisbattle, pakkeleg, rekordaften, temafest, som fx. vore Go'Daw fest i starten af året, eller noget helt andet. På denne fællesaften kom der en pianist fra England og spillede for os. Det var faktisk utrolig smukt, og selvom vi var lidt skeptiske fra start af, gik timen hurtigt.
20:30 til 21:00 - Fællesarrangementet slutter, alt efter hvor lang tid det tager, og hvad, der er planlagt. Herefter har vi fri, og der bliver spillet spil, slappet af, tosset rundt, snakket, set film og fodbold.
21:30 - Aftenforfriskningen, der om tirsdagen (som regel) er kage. Og det var der også denne aften, nemlig lækre hindbærsnitter. Gruppen med andenvagt har været i køkkenet siden 21:15 og gjort klar. Forfriskningen er selvfølgelig et frivilligt måltid, men det er altid megahyggeligt.
21:45 - Slutter aftenforfriskningen og de første begynder som regel at tøffe i seng. Jeg blev hængende i Dan T for at snakke.
22:30 - Sengetid, så vi skal være på eget værelse og på vej i seng. Vagtlæreren kommer rundt og siger godnat og slukker lys, og så skal der være ro. Jeg har dog altid lidt småting, jeg skal have ordnet, så jeg lægger mig sjældent til at sove før 23...

Ja, det var sådan tirsdag d. 10 marts forløb. Dagen, hvor vi havde været på skolen i præcis 7 måneder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar