lørdag den 18. april 2015

Chokoladelagkage med Chokoladecreme, Karamel og Mandelkrokant


Det er efterhånden længe siden jeg fyldte år. En hel måned siden faktisk. Så nu er det vist på tide, at indfri løftet om en lagkageopskrift.

Det her var den anden lagkage, jeg serverede for mine søde gæster til min fødselsdag. Hvor den anden lagkage var frisk, let og sommerlig, er dette en tung og kompakt sag, med masser af lækker, fyldig chokoladesmag. Karamellen giver en ekstra smagsnuance, og mandelkrokanten tilføjer lidt tekstur og knas - og ikke mindst endnu mere smag.

Igen er den lavet med hjemmelavede bunde (jeg nyder virkelig at gå i køkkenet og bruge tid på at bage), men du kan også springe over hvor gærdet er lavest, og købe nogle gode chokoladebunde. Hvis du gør det, er det faktisk på ingen måder en kompliceret lagkage - omend den er en anelse tidskrævende. Kast jer ud i det!

Opskrift på chokoladelagkage med chokoladecreme, karamel og mandelkrokant til ca. 10 personer:
Chokoladebunde:
6 æg
150 g sukker
110 g mel
3 spsk kakao
1 tsk bagepulver
Karamel:
1 dåse kondenseret mælk (kogt til karamel)
Mandelkrokant:
100 g sukker
150 g mandler
Chokoladecreme:
300 g chokolade (jeg brugte 70%, men det er helt op til dig. Vælg blot en slags, som du rigtig godt kan lide)
1/2 liter piskefløde
  1. Karamel: Det allerførste, du skal, er at koge den kondenserede mælk til karamel. Du putter blot hele dåsen i en stor gryde med vand, og lader den koge i 3 timer. Lad den køle helt af, inden du åbner den. Husk også at kigge til den en gang imellem, da den hele tiden skal være dækket af vand.
  2. Chokoladebunde: Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggesnapsen.
  4. Put dejen i en smurt springform, med bagepapir i bunden, og bag den ved 180 grader i ca. 30 min til den er gennembagt. Test det ved at stikke en strikkepind ned i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej ved, er den færdigbagt.
  5. Lad kagen køle af et par minutter, befri den så fra formen og lad den køle helt(!) af på en rist, inden den deles i tre bunde med en savtakket kniv.
  6. Mandelkrokant: Smelt sukkeret ved lav varme, til det er helt opløst, put mandlerne på og rør rundt i dem, til sukkermassen er fordelt. 
  7. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
  8. Hak krokanten med en savtakketkniv, så der er både små og store stykker.
  9. Chokoladecreme: Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle af.
  10. Pisk fløden til skum, og vend den afkølede chokolade i. Den må endelig ikke være for varm, for så smelter fløden.
  11. Samling af lagkagen: Varm karamellen ca. 30 sekunder i mikroovnen, og rør i den så den bliver mere lind. Smør et lag karamel på den første bund, drys med 1/3 mandelkrokant og fordel halvdelen af chokoladecremen over.
  12. Læg en bund over, smør et lag karamel på, drys med 1/3 mandelkrokant og fordel den sidste chokoladecreme over.
  13. Læg den sidste bund på, smør med karamel og drys det sidste mandelkrokant over i et jævnt lag og pynt evt. med fødselsdagsflag eller lys. 
  14. Lad kagen stå på køl indtil servering, og gerne i et par timer eller natten over.

1 kommentar:

  1. Uhmm, den ser vildt lækker ud (!!) bliver helt (lækker)sulten ;)

    1000 kys
    http://erica-schou.blogspot.dk/

    SvarSlet