onsdag den 22. april 2015

Lun, Grøn Pastasalat

En rest kalkun i vores køleskab, ærter og soyabønner fra fryseren og fuldkornspastaskruer fra skabet (det har vi altid på lager), blev i sidste weekend tryllet om til et ganske glimrende aftensmåltid. Den blev peppet lidt op med en god friskost med hvidløg, frisk basilikum og chiliflager, så det var et både hurtigt og velsmagende måltid, som jeg sagtens kunne finde på at lave igen, hvis det skal gå lidt stærkt, og køleskabet gemmer på lidt kødrester. Ja, pastasalaten kan for den sags skyld også sagtens laves vegetarisk uden kalkun eller kylling, men jeg synes nu det er rigtig lækkert.

Opskrift på lun pastasalat med ærter og sojabønner til 5 personer:
300 g. fuldkornspasta (ukogt vægt)
1 grøntsagsboullionterning + vand
300 g. tilberedt kylling eller kalkun
100 g sojabønner, frosne
100 g ærter, frosne
2 spsk friskost med hvidløg (fx Buko)
1 håndfuld frisk basilikum, fint hakket
chiliflager
salt og peber
  1. Kog pastaen i 11 minutter i rigeligt vand med en grøntsagsboullionterning i.
  2. Skær den tilberedte kylling eller kalkun i tern, imens pastaen koger, og put det i en stor, dyb pande ved lav-middel varme.
  3. Put sojabønnerne ned til pastaen, når der er 2 minutter tilbage af kogetiden, og ærterne når der er 1 minut tilbage.
  4. Tag 1/2 dl kogevand fra, og dræn pastaen.
  5. Hæld pastaen op på panden til kødet og bland det godt rundt.
  6. Tilsæt friskosten, og vend det rundt, til det er fordelt. Tilsæt den halve deciliter pastavand lidt efter lidt, for at få fordelt friskosten bedre.
  7. Lad det varme godt igennem. Pastavandet, som du hælder i, må gerne begynde at koge og boble.
  8. Krydr med salt, peber, chiliflager og finthakket basillikum.
  9. Server pastasalaten lun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar