torsdag den 30. april 2015

Om At Holde Orden Omkring Sig Selv

Apropos indlægget fra i forgårs om at føle sig stresset og presset op til eksamen, så kommer der her et indlæg dedikeret til et af mine allerbedste råd, for at få lidt overblik og overskud i hverdagen: at holde orden omkring sig selv. Det lyder måske ikke som noget, der er vigtigt, men det er altså virkelig noget, der virker. I en stresset hverdag er det måske netop noget, man nedprioriterer, men jeg ved med mig selv, at mit stressniveau stiger, hvis jeg omgiver mig med for meget rod. Der er for mange indtryk, og for meget at forholde sig til, så det ender med at jeg stresser unødigt. Så er det bedre at bruge lidt tid på at få styr på hjemmebasen. Hvis der er ro og tryghed her, ender det tit med at smitte af på din grundlæggende sindstilstand.

Når du går i gang med den helt store omgang af oprydning, rengøring og sortering, så start med den grundlæggende oprydning, så der ser pænt og ordentligt ud. Og så er det ellers bare at tage det hele fra en ende af. Fjerne alt fra hylder og skabe, støve af og gøre rent, sortere, smide i affaldssække og ud, og så sætte det på plads igen, som du skal bruge. Sørg for at smide det ud, som du ikke længere har brug for, som er blevet for småt, gammelt eller er gået i stykker. Hvis du har noget, du er i tvivl om, kan du lægge det i en kasse/sæk og gemme den på loftet/i kælderen/under sengen/bagerst i skabet, og hvis du ikke får brug for den/det efter 3-4 uger, kan du roligt smide det ud, for så er sandsynligheden for, at du får brug for det minimal. Gamle barndomsminder, som du ikke nænner at smide ud, kan du selvfølgelig også opbevare et andet sted, men hvis det bare fylder på værelset, vil jeg anbefale dig at få det ud, så der i stedet er plads til noget nyt, og så du ikke føler, at du drukner i ting.

Så hvis du vil gøre noget godt for dig selv, så brug en dag eller at par timer, på at få ryddet ud. Jeg lover dig, at det vil hjælpe på dit stressniveau og give en følelse af overskud og velvære.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar