torsdag den 2. april 2015

Store Bagedag

Jeg er et madøre og en køkkennørd. Jeg elsker simpelthen at bruge en dag i køkkenet, og nogle gange er det bare det eneste jeg har brug for. At sætte musik på, og så bare gå lidt i min egen verden. Tit er der ønske om at der bliver bagt boller/rugbrød/knækbrød til den kommende uge, måske en kage til eftermiddagskaffen, og så finder jeg også tit inspiration, lyst og tid til at eksperimentere lidt. Jeg holder af både de ægte, sukkerfyldte, søde sager, men også af de sundere alternativer, der kræver lidt mere arbejde og opfindsomhed, men som kan blive virkelig vellykkede. Jeg mener, at der skal være plads til begge dele, for det ene udelukker ikke det andet.

I søndags var sådan en bagedag. En dag hvor jeg gik i køkkenet med intentioner om at bage et rugbrød og en portion boller, men endte med at bruge stort set hele dagen i køkkenet. Jeg nød det, og alt mit bageri resulterede i:
  • Et rugbrød lavet af en rugbrødsblanding. De smager noget bedre end den skiveskårede slags fra supermarkederne, er billige og kræver minimum af arbejde. Næsten som et nybagt bagerrugbrød.
  • En portion af mine allerbedste gulerodsboller. De minder lidt om disse og disse, men jeg bringer den præcise opskrift en af dagene.
  • En masse kerneknækbrød. Igen med småjusteringer fra den oprindelige opskrift, og jeg regner også med at dele den justerede opskrift med jer.
  • Dadelkugler med kun 3 ingredienser: bløde dadler, kakao og havregryn. Så simple, og så gode. Opskriften kommer selvfølgelig en af dagene, men indtil da kan I tage et kig på nogle af de andre dadelkugler, der ligger her på bloggen. Der er fx. nogle med mango, pistacienødder og chokolade, en luksusudgave, der smager lidt af jul, nogle, der er rullet i kakaonibs og nogle, der smager lidt af romkugler.
  • Et sundt eksperiment: havrebars med chokoladetopping. Resultatet blev så godt og opskriften er skrevet ned, så I kan godt glæde jer til det bliver udgivet!
Gæt, hvem der nu også er gået på påskeferie efter en vellykket elevfest i går?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar