onsdag den 8. april 2015

Tyskemnedag

I dag stod der tyskemnedag på vores årsplan. På samme måde som når vi har haft engelskemnedag, samfundsemnedag, danskemneuge, oplevelsesemnedag eller noget andet, betyder det aflyste undervisningsmoduler og andre planer for dagen. Turen i dag gik til Dybbøl, hvor vi så skanserne og møllen, og hørte om slaget ved Dybbøl Mølle i 1864. Det er mange år siden, og man skal nok være ret historieinteresseret, for rigtig at kunne leve sig ind i det, men centeret dernede er ganske fint og meget informativt. Formålet var at lære noget om den dansk/tyske indbyrdes historie, og hvordan grænsen gennem tiden har rykket sig. Vi skulle hverken snakke, læse eller lytte til tysk, så det var altså ikke vores sprog, vi blev udfordret på, men vi fik lidt ekstra grundviden om den dansk/tyskehistorie.

På vejen hjem fra Dybbøl kørte vi til Skamlingsbanken, hvor vi så de forskellige mindesmærker og udfyldte en lille quiz. Vejret var simpelthen for skønt, så det var nok mest dét, vi nød. Det var skam også helt i orden.

Men alt i alt en rigtig fin og hyggelig dag. Ikke så megen aktion, sjov og spas, men meget stille og roligt, med god stemning og rare mennesker. Og lidt læring, for de af os, der kunne holde koncentrationen.

Nu er der stilletime, og jeg sidder og fifler lidt med billeder og blog. Jeg håber I er kommet godt igang med en ny uge, efter påskeferien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar