lørdag den 16. maj 2015

De Nemme Muffins: 1 Opskrift, Mange Varianter

Vi skal til familiefest i dag med hele min mors side af familien. Vi var blevet påduttet opgaven med at bage kage til eftermiddagskaffen, hvilket passede mig ganske glimrende. Så kunne jeg nemlig gå i køkkenet, og hygge mig med at bage minimuffins en masse.

Og jeg tror, at jeg har knækket koden til den perfekte grundmuffinopskrift, der kan varieres i det uendelige. De er bløde og svampede, holder sig lækre i flere dage i en lufttæt beholder og smager fortrinligt. Tilmed tager de ingen tid at smække sammen, og efter et par gange, er opskriften rimelig let at huske i hovedet. Bland det tørre og det våde hver for sig, klargør fyldet og vend det hele sammen. Smæk dejen i muffinforme og bag dem. Easy peasy! Om du bager almindelige muffins eller miniature versionen bestemmer du selv - dejen fungerer skam til begge dele. Husk blot, at bagetiden er forskellig.

Vi har lavet tre varianter af minimuffins til arrangementet i dag: En lemon poppy seed (citron og birkes), som vi har været helt vilde med, siden vi var i USA i 2013, en mørk med masser af chokoladesmag, og en, der smager ret meget af sol og sommer, med vaniljekorn, hvid chokolade og hindbær.

Hvad siger I? Er det ved at være muffintid? Det tror jeg nok det er! I hvert fald vil jeg anbefale jer at gå i køkkenet og eksperimentere med jeres favoritsmagssammensætninger. Kun fantasien sætter grænser, og med grundopskriften er det muligt at tilføje lige netop det fyld, i har lyst til.

Grundopskrift til 30-40 minimuffins (eller 12-15 almindelige):
5 dl hvedemel
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
et nip salt
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl A38, neutral yogurt, tykmælk eller lignende
100 g smeltet og afkølet smør
1 æg
  1. Smelt smørret, og lad det køle af.
  2. Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt i en stor skål.
  3. Pisk sukker, A38, smør (smeltet og afkølet) og æg sammen i en anden skål.
  4. Hæld de våde ingredienser ned til de tørre, og rør det hele godt sammen. Stop med at røre, når dejen er ensartet.
  5. Fyld dejen i muffinforme og bag dem ved 200 grader i ca. 12 min for minimuffins og ca. 20 min for almindelige muffins. Tjek dem ved at stikke i dem med en strikkepind eller lignende. Der må ikke hænge dej ved, og de skal være gyldne og føles faste.
3 forslag til variationer:
  • Lemon Poppy Seed: skallen fra 1 økologisk citron, 1 spsk frisk citronsaft, 1 tsk vaniljesukker og 2 spsk blå birkes røres i dejen, når det våde blandes med det tørre.
  • Chokolade: 3/4 dl. af hvedemelet erstattes af kakaopulver, og der røres 75 g hakket mørk chokolade og 75 g hakket mælkechokolade i dejen.
  • Hindbær & Hvid Chokolade: kornene fra 1 vaniljestang tilføjes til den våde blanding, og der vendes 100 g hakket hvid chokolade og 150 g hindbær i dejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar