torsdag den 7. maj 2015

Onsdag på NÅE

Det er alt for længe siden, at jeg har fået delt dagligdagen her på NÅE. Tilbage i februar og marts, delte jeg eksempler på en helt almindelig mandag og tirsdag. Tiden er fløjet afsted, og det er først nu, at jeg har haft tid til og mulighed for, at lave et lignende indlæg med onsdagens program. Det er nemlig også sådan, at meget få uger er helt ens, og der har dermed også været en del onsdage, hvor programmet er blevet ændret. I går gik jo for eksempel med skriftlig fremstilling (og apropos prøver, så er jeg også til problemregning i dette øjeblik, så indlægget her er planlagt)

Men her har I det, dagsprogrammet for en helt almindelig onsdag (d. 29 april 2015) på verdens bedste efterskole:

06:55 - Ringede vækkeuret og jeg stod op til en ny dag. Ret træt, men sådan er det tit midt på ugen. Som jeg tidligere har nævnt, er det med at få nok søvn ikke altid helt let.
07:15 - Morgenmad i spisesalen. Yogurt, havregryn, müsli og cornflakes, havregrød, nybagte boller, pålæg, frugt, the og kaffe. Alle skal være i spisesalen 07:25, hvor der bliver tjekket at alle er kommet op.
07:45 - Værelsesrengøring (det vil sige at vi lufter ud, reder senge og tømmer skraldespanden)
07:55 - Områderengøring (jeg skrubber toiletter på KB - juhu), hvor vi skal blive til en lærer har tjekket os og godkendt indsatsen. Ellers må vi gå 08:15.
08:20 - Undervisningen starter og på denne onsdag har jeg tysk. Vi er så langt i skoleåret, at vi nu har prøveforberedende undervisning, hvilket vil sige at vi har hele fagdage. Jeg havde altså kun tysk denne onsdag.
09:55 - Pause med forfriskning i spisesalen med brød, pålæg og gulerødder (for det meste), og ofte også lidt rester fra dagen før. Og masser af kaffe (særligt godt på en træt, træt onsdag med hovedpine) og the. Ellers bare hyggeligt samvær i spisesalen - forfriskning er et yndlingstidspunkt på dagen.
10:20 - Formiddagssamling med sang og program planlagt af en lærer. Denne dag sang vi Grease, og så blev der sorteret i glemmekasserne. Hvad der sker til samling er meget forskelligt, og kan være alt mellem himmel og jord!
10:40 - Undervisningen starter igen. For mit vedkommende tysk.
12:15 - Undervisningen slutter
12:25 - Middagsmad i spisesalen, hvor der bliver serveret varm mad, som køkkenet + køkkenholdet har lavet. Altid noget forskelligt, og for det meste rigtig lækkert. Denne dag var det spaghetti bolognese og en blandet, grøn salat. Til middag bliver der også delt beskeder og post ud, og om onsdagen bliver hjemrejselisten også gennemgået, så skolen har styr på hvem, der bliver i weekenden.
13:00 - Vi er færdige i spisesalen, og har en kort pause.
13:15 - Undervisning igen. Onsdag er vores eneste dag, hvor vi har længere undervisning, så her har vi en time mere over middag.
14:00 - Undervisningen slutter helt, og vi har fri fra skole.
14:15 - MOT starter. Vores linjefag er, som nævnt i tidligere indlæg, delt i MOT og TiF, og onsdag står altså på MOT. Der er mange forskellige tilbud til linjefag, og i denne periode har jeg sommerfit.
15:15 - Pause og forfriskning, der som oftest blot er et stykke frugt eller en gnavebolle. Denne onsdag var det æbler og bananer, men vi til sommerfit valgte at rykke pausen, til slutningen af timen, for at undgå at blive kolde, og derefter træne videre.
15:30 - Fortsættelse af linjefag - vel og mærke hvis man har holdt pause
16:25 - Linjefag slutter og vi har helt fri. (Sommerfit fik dog fri allerede klokken 16, så der var tid til forfriskning og et bad.) Mange bruger denne pause på en bytur eller træning, og ellers slapper folk bare af og hænger ud. Denne onsdag smuttede jeg ud på en lille løbetur i det dejlige forårsvejr.
17:25 - Aftensmaden bliver serveret. Kontaktgruppen, der har vagt, er mødt ind 16:45 for at gøre aftensbuffeten, der indeholder rugbrød pålæg og en eller flere lune rester, klar.
18:00 - Aftenens beskeder er givet, og vi må gå fra spisesalen.
18:30 - Stilletime. Det vil sige at man skal være på egen gang eller i spisesalen for at lave lektier. Vi har lige fået net på gangene, og det udnyttede jeg til lidt bloglæsning på denne onsdag.
19:30 - Stilletimen slutter og der er slet ikke mere på programmet. Onsdag er en helt fri aften, hvor man må lave lige hvad man vil. Nogle gange har lærerne nogle tilbud, og ellers hygger vi os bare. Denne onsdag var jeg i byen med nogle af pigerne, og så fjollede vi ellers bare rundt og snakkede.
21:30 - Aftenforfriskning, som bliver sat på bordet af den kontaktgruppe, hvis lærer har andenvagt. Om onsdagen er det som oftest franskbrød, knækbrød eller frugt - og en sjælden gang imellem jordbærgrød eller yogurt! Forfriskningen er frivillig, og varer til ca. 21:50
22:30 - Sengetid, hvor vi skal være på eget værelse og på vej i seng. 2. vagten kommer rundt og siger godnat, slukker lys og låser af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar