mandag den 4. maj 2015

Sommerferieplaner #5: Pula

Nu er vi nået til vejs ende på vores Europatour, og dermed også rækken af indlæg, der fortæller lidt om hvad mine sommerferieplaner er. For efter at have besøgt storbyerne Dresden, Prag og Wien, samt besøgt den smukke nationalpark Plitvice, ender vi på den kroatiske halvø Istrien. Her skal vi bo nær byen Pula på et lækkert resort, Aparthotel Del Mar, hvor der er rig mulighed for afslapning og forskellige ferieaktiviteter både på og udenfor resortet.
Vi har lejet en ferielejlighed på resortet, med havudsigt, for en uge, og jeg glæder mig så meget til at "lande" et sted, kunne pakke kufferten helt ud og så bare nyde det langsomme, sydlandske ferietempo med forhåbentlig høj sol og varme temperature, masser af ture til strand og pool, samt god mad og kolde drikke.
I nærheden ligger nationalparken Kamenjak, som vi også skal udforske. Det skulle være et ret dejligt sted, med små skjulte strande og klippelandskaber. Vi slipper nok ikke for andre turister, men jeg glæder mig nu ret meget til at skulle på oplevelse alligevel. Må Mallorca var vi i hvert fald helt vilde med de små, skjulte laguner
Byen Pula, der ligger på Istrien, skal vi selvfølgelig også et smut forbi. Gaderne ser utrolig hyggelige ud, og byen virker i det hele taget stemningsfuld og spændende. Den gamle Arena, skal vi selvfølgelig se, og ellers tror jeg bare vi skal slendre, shoppe og spise i den kroatiske by. Nok også et smut forbi havnen, for at se lidt på store både. Det plejer der at være nogen, som synes er ret spændende.
Hvis vi får tid, og har lyst, kan det være at vi også skal et smut til nationalparken Brijuni, der er en øgruppe ikke så langt fra Pula. Der ser ret fint og dejligt ud, så det kunne måske også være et forslag til en aktivitet. Hvis vi da har brug for aktiviteter - måske skal vi bare dase.

1 kommentar:

  1. Vi var på aparthotel del mar sidste sommer og vi overvejer at tage afsted igen i år.
    Det er så lækkert,meget venligt personale,lækre omgivelser og hyggelig stemning.
    Dog troede vi at der var lidt mere i selve byen,men heldigvis er der ikke så langt til pula.
    I skal glæde jer til premantura,der er massere af plads og man ligger ikke side om side med andre turister,hvis man finder et godt sted og kan anbefale et smut på safari baren når nu i er der :)

    SvarSlet