torsdag den 4. juni 2015

Luksus Romkugler

Forrige weekend tog vi, min familie og jeg, samt et vennepar, på en lørdagstur til Langeland for at se de vilde heste. Vi havde picnickurve med, og vores indholdt bl.a. romkugler, som vi havde tryllet frem af en rest muffins fra weekenden før. Det var første gang vi kastede os ud i hjemmelavede romkugler, men bestemt ikke sidste!

Et godt tip er at have en pose i fryseren, hvor du fylder dine kagerester i. Gerne smuldret i mindre stykker. Når posen så indeholder en passende mængde kagerester, kan du tage den op og lade kagen tø, og så trylle den om til romkugler. Tænk over det, næste gang du står med skorperne fra en kage, der smagte fortrinligt dagen før, men på anden eller tredjedagen er lidt trist. I stedet for at kæmpe dig igennem den eller smide den ud, så gem den til noget endnu bedre! Du kan også sagtens gemme lidt wienerbrødsrester i din kagerestepose.

Det må siges at være den allerbedste måde at anvende tørre kagerester. Man kan jo næsten se det som at gøre samfundet en tjeneste, i og med at man støtter op omkring hele humlen med at stoppe madspild. Se, du bliver faktisk nødt til at lave romkugler af dine kagerester. Alt andet ville være moralsk forkert.

Og de her romkugler, hvor jeg har tilføjet smeltet mørk chokolade for ekstra luksus, er den allerbedste slags. De smager som bagerens - bare lidt bedre. Så det er dem, jeg vil anbefale dig at lave med dine kagerester.

Opskrift på 30-40 små romkugler
400 g kagerester (enhver slags kan bruges - jeg brugte de her muffins)
70 g mørk chokolade
ca. 3 spsk hindbærmarmelade
ca. 3 spsk kakaopulver (afhænger også af den kagerest, du anvender. Hvis det er en intens chokoladekage, skal du nok bruge lidt mindre)
ca. 1 spsk romessens
drys til at rulle i (krymmel, kokosmel eller måske kakaonibs)
  1. Blend kageresterne til fine kagekrummer.
  2. Smelt chokoladen i mikroen eller over vandbad, og lad det køle lidt af.
  3. Ælt den smeltede chokolade, hindbærmarmelade, kakaopulver og romessens i kagekrummerne.
  4. Smag romkuglerne til. Tilsæt evt. mere marmelade, kakao eller romessens. 
  5. Rul til kugler og tril dem i dit foretrukne drys
  6. Opbevar dem på køl eller ved stuetemperatur i en lukket beholder, alt efter hvad du foretrækker, indtil servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar