tirsdag den 21. juli 2015

Europa Tour: Plitvice

Efter besøgene i de tre storbyer: Dresden, Prag og Wien, kom vi til noget helt, helt andet. Vi brugte det meste af torsdagen i bilen, og ankom til vores lejlighed, som vi lejede af en rar kvinde i en lillebitte by, sidst på eftermiddagen. Det var et fint sted (se det her) og da vi havde fået pakket ud og handlet, smuttede min far og jeg ud og løbe. Allerede her stødte vi på den smukke natur, og vi endte med at løbe langs den fineste å - og i voldsomme bakker.

Fredag stod vi semi-tidligt op, og begav os ind i den "rigtige" del af nationalparken Plitvice. I denne er der forskellige vandreruter, og vi havde på forhånd valgt at vi ville gå den lange på 18 kilometer.

Og det var sådan en smuk tur! Det tog hele dagen, men temperaturen var tilpas, humøret højt og naturen fantastisk! Vi mødte det ene vandfald efter det andet, gik langs de klareste søer, kiggede på fisk, vandrede op og ned ad stejle bakker. Det var noget helt særligt, og jeg har aldrig set noget lignende. Jeg har ellers været i Yellowstone, der også er storslået natur, men det her var bare noget helt andet, der slet ikke kan sammenlignes.

Vi kan i den grad anbefale at tage turen til Plitvice, hvis man besøger Kroatien!

Om aftenen var vi selvfølgelig trætte efter den lange tur, så det var skønt bare at kunne slappe af i lejligheden. Det er virkelig rart at bo på små, private steder og i lejligheder med plads og mulighed for at lave mad, når man er en familie som vores, der rejser på denne måde. Vi er ikke så gode til at bo på hotel og leve af restaurantmad i flere uger af gangen. Så disse små hyggelige steder, er helt perfekte!

1 kommentar:

  1. Sikke nogen dejlige billeder, hvor ser det dog skønt ud (:

    // http://erica-schou.blogspot.dk/

    SvarSlet