lørdag den 11. juli 2015

Europa Tour: Prag II

Prag var, som jeg også gav udtryk for i det første indlæg om Prag, en skøn, skøn by. Ufattelig smuk og hyggelig, med rigtig meget at se og også bare rar stemning i gaderne. 

På vores anden dag i Prag startede min far og jeg ud med at løbe en tur op i en nærliggende park, hvorefter vi spiste morgenmad hjemme i lejligheden og pakkede rygsækken. Vi tog sporvognen op til Prazský Hrad: Et stort bygningskompleks med borg/slotslignende bygninger, en kæmpe katedral, småkirker og små hyggelige stræder, fint bevaret og med flere forskellige udstillinger. Den store katedral med de farvestrålende vinduer var SÅ imponerende, og vi synes alle at de små kringelkrogede gader var ret sjove at gå rundt i. Oppe fra borgen var der også den fineste udsigt ud over hele byen.

Man kunne gå direkte fra borgkomplekset og videre ned mod byen, og på vejen gjorde vi holdt omkring en lille park. Her købte vi et par lækre, frisklavede juices ved en lille bod, og slog os ned på græsset for at spise frokost i den bedste picnic stil. Et lille rart pusterum i skyggen, inden turen gik videre gennem Prags hyggelige gader, hvor vi kom ned forbi floden, og kunne tage billeder af svaner og Karlsbroen.

Over Karlsbroen skulle vi selvfølgelig også. Her bugnede det med forskellige boder, og der var fyldt med turister. Og med ret fin udsigt og igen igen bare rigtig rar stemning. Hvis jeg skal nævne én ting ved Prag, som jeg særligt godt kunne lide, så var det netop dét: At der altid var rart at være og god stemning i byen.

Fra Karlsbroen var der nogen, der spottede cykelbåde, og som bestemt mente at det skulle prøves. Så fire familiemedlemmer lejede sådan en båd i en times tid og padlede rundt på livet løs, mens den sidste (undertegnede) jagtede en iskaffe og nåede at sidde i 10 minutter på en bænk i skyggen. Cykelbåden var vist et hit, men iskaffen ikke synderligt god.

Herefter bevægede vi os videre ned mod den gamle bydel og det egentlige centrum igen. Vi var ved at være godt øre af sol, varme og mennesker, og trængte til lidt at spise. Så vi købte en af de traditionelle Trdelnik (prøv at udtale det), der er noget sødt bagværk, der bliver bagt på roterende rundstokke og rullet i sukker og finthakkede nødder. Det smagte virkelig lækkert, så vi nåede at få delt et par stykker i løbet af resten af dagen.

Istid blev det også, og der lykkedes det os at finde mit livs til dato B E D S T E is! Jeg fik en mørk, mørk chokoladeis og en kugle saltet karamelis, der begge smagte fortrinligt og komplimentrede hinanden på bedste vis. Uhm, de var så gode! Og de blev nydt i den mindste, lillebitte gårdhave. Et ret finurligt sted.

Pladsen med klokketårnet, som vi også nåede forbi på den første dag, kom vi til endnu en gang, og her sad vi og hang lidt ud, kiggede på mennesker, inden vi begav os hjemad. På hjemvejen kom vi forbi "Captain Candy", hvor vi blev nødt til at gå ind. Sådan en sjov konceptbutik, med alverdens underligt og syntetisk slik.

Efter besøget i slikbutikken delte vi os op: Drengene gik mod parken og derefter hjem for at slappe af, og pigerne kiggede lidt i butikker og fik handlet ind. Da vi alle var hjemme lavede vi aftensmad, løste kryds&tværs, og gik fornuftigt tid i seng, så vi var klar til at køre mod Wien næste morgen.

Prag var dejlig, og jeg vil meget gerne tilbage! Snart.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar