tirsdag den 14. juli 2015

Europa Tour: Wien II


Anden dag i Wien startede med en sporvognstur ind til byen, hvorefter vi tullede ned gennem gaderne, ligesom på den første dag, vinduesshoppede lidt og kiggede ind hos fine butikker og konditorier.

I forbindelse med at vi så hopperne fra studeriet Piber, der var på besøg ved Den Spanske Rideskole, på vores første dag i Wien, var vi blevet opmærksomme på at de selvsamme heste fremførte et show på netop denne formiddag. Det var så heldigt! Godt nok var det ikke det "rigtige" show, med hingstene, der plejer at være på Den Spanske Rideskole, men det var stadig rigtig fint og hestene ufatteligt smukke. Malthe var ikke så begejstret, men min mor var overlykkelig for, at det lykkedes hende at komme ind på det allerhelligste af det hellige for hestefolk. Og de føl dér, de er altså ikke til at stå for!

Efter showet gik vi til sommerfuglehaven, som vi havde set udefra dagen før, og brugte noget tid på at beundre og fotografere de smukke skabninger. Sommerfugle kan altid imponere mig, og det var et lille, men fint sted.

Så var det ved at være frokosttid, og vi slog os ned i parken uden for sommerfuglehaven, og spiste vores madpakker. Ja, vi er rigtige turister med bykort og madpakker, når vi er rundt i storbyer, men det fungerer altså bare rigtig godt, ikke at skulle lede efter mad midt på dagen, når sulten pludselig melder sig. Frokosten gav ny energi, og der var nogen, der synes at sprinklerne var yderst underholdende.

Og så blev det regnvejr. Det havde vi godt set på vejrudsigten, og derfor været fornuftige nok til at pakke regnslagene ned i tasken, men dog med et lille smil og et "pyt, mon ikke det går?", "dem bliver der nok ikke brug for" og "det er højst sandsynligt bare et par byer". Men, men, men. Det øsede ned resten af dagen!

Så i regnvejr (og iklædt skønne regnslag), men heldigvis stadig i godt humør, begav vi os ud for at se Hundertwasser Haus, der er en af de store turistattraktioner i byen, og noget vi alle gerne ville se.

Dog synes vi, at vi havde fået regnvejr nok efter dette, så vi tog sporvognen tilbage mod city, og endte på et lille, hyggeligt konditori, hvor vi fik lækre kager og god kaffe. Det er lidt noget man "skal" når man besøger Wien, og det vrimler simpelthen med små, lækre, autentiske og traditionelle konditorier, hvor der bliver tryllet smukke og smagfulde kager frem. Sachertorten stammer fra Wien, og er måske noget man burde smage, men vi lod os nu friste af nogle af de andre kager, der (for os) så mere indbydende ud.

Efter konditoribesøget gik turen tilbage mod lejligheden med U-bahn. Vi var våde og kolde, så selvom vi godt ville have set mere af Wien, var det ikke så tillokkende i det dårlige vejr. I stedet blev det til en hyggelig eftermiddag/aften i lejligheden, hvor vi så film og læste i vores bøger. Min far og jeg begav os ud i regnen for at handle ind (heldigvis var der ikke mere end et par hundrede meter) og så fik vi også lavet os noget aftensmad.

Det var et par dejlige dage, vi fik i Wien, men vi er også alle enige om at vi bestemt ikke er færdige med byen, og gerne vil vende tilbage for at se en masse mere. Det var sådan en smuk by, som vi gerne ville udforske mere. Måske når drengene er lidt ældre, da der er mange museer og historiske ting, som man kan besøge og se, og det kræver en hvis alder, at kunne se det spændende og interessante i det. Den Spanske Rideskole bliver vi også nødt til at vende tilbage til, på et tidspunkt hvor hingstene ikke er på sommerferie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar