mandag den 3. august 2015

Mixed Spelt Salad

Jeg er vild med speltsalater! De har masser af smag og mætter dejligt, og så synes jeg, at det er en af de retter, der smager godt, (stort set) lige meget hvad man putter i. Altså kan man tage et kig i køleskabet, og så bare mixe lidt forskelligt i sin spelt. Den her version har M A S S E R af smag! Søde abrikoser, salt feta, stærk chili og frisk mynte er nogle af ingredienserne. Nam!

Opskrift på bulgursalat til 5 personer:
3 dl. spelt
ca. 15 tynde skiver chorizo
1 peberfrugt
6 tørrede abrikoser
1/2 - 1 frisk chili (det afhænger af, hvor chili-glad du er, og hvor stærk din chili er)
80 g. feta
en lille håndfuld usaltede cashewnødder
en lille håndfuld frisk basilikum
en lille håndfuld frisk mynte
  1. Kog spelt i letsaltet vand efter anvisning på pakken og lad det køle af.
  2. Steg din chorizo sprød og lad det dryppe af på køkkenrulle.
  3. Skær peberfrugten i tern.
  4. Skær abrikoserne og chilien i tynde skiver (fjern kernerne fra chilien).
  5. Skær fetaen i tern, hvis den ikke allerede er det.
  6. Rist dine cashewnødder på en tør pande til de er gyldne.
  7. Bland afkølet spelt med de sprøde chorizoskiver, peberfrugt, tørrede abrikoser, frisk chili og feta.
  8. Drys med de ristede cashewnødder og frisk, hakket basilikum og mynte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar