onsdag den 26. august 2015

Sommerkartofler, serveret med Grillet Laks

Det her er min yndlings sommerret. Ja, det skifter en gang imellem, men lige nu er det denne kartoffelsalat. Frisk, salt, sprød, mild, sød, syrlig, sommerlig og med et hint af grillsmag. Helt perfekt til alt hvad du vælger at smide på grillen. I særdeleshed til laks. Det var i hvert fald hvad vi spiste til kartoffelsalaten, og det var et hit! Men faktisk, så er kartoffelsalaten også bare så god i sig selv, at den sagtens kan være et selvstændigt (vegetarisk) måltid. Hvis man er så vild med den som jeg, vel og mærke.

Jeg vil anbefale, at man går i gang nogle timer før salaten skal serveres. Den kræver ikke mere aktivt arbejde, end så meget andet mad, men der er derimod et par "køleprocesser", da det er en kold kartoffelsalat. Men på den måde kan man også forberede aftensmaden i god tid, ja måske endda dagen før, og det kan også være smart på travle dage.

Jeg ved godt at vejret ikke skriger sommer i dag, men måske er det netop på sådan dage, man har brug for lidt solskinsmad? Og ellers kan I jo bare gemme opskriften, til en dag hvor solen titer frem.

Prøv den, jeg er sikker på den er et hit!

Opskrift til 5-6 personer (vi var 5 til aftensmad, og så var der en frokostrest til mig):
1 kg. nye danske kartofler
2 majskolber
200 g. ærter, frosne
ca. 10 radisser
ca. 3 forårsløg
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
skallen fra 1/2 øko citron
saften fra 1/2 øko citron
1 håndfuld frisk dild
salt & peber

  1. Rens/skræl kartoflerne hvis det er nødvendigt. Det er det ikke altid, med de nye danske, de skal ofte blot skylles.
  2. Skær kartoflerne i halve eller kvarte, så de alle er nogenlunde samme størrelse, og kog dem møre i saltet vand.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og vend dem med smørret i en skål, mens de stadig er lune. Lad dem køle af.
  4. Hvis du har grillen tændt, så smid majskolberne herpå og grill dem, til de har fine grillmærker. Ellers kan du også fint bare koge dem. Lad dem køle af, og skær så majskernerne af kolben.
  5. Tø ærterne op.
  6. Snit radisser i tynde halvmåner og forårsløg i tynde ringe.
  7. Bland majs, ærter, radisser og forårsløg i kartoflerne, når de er kølet af.
  8. Hak dilden fint og riv skallen af citronen.
  9. Vend dild, citronskal og -saft og olivenolie i kartoffelsalaten.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Lad kartoffelsalaten stå på køl til servering. Den smager næsten bedst efter en times tid.
Grillet laks:
x antal laksefileter pensles med en smule olivenolie, og der drysses salt, peber, finthakket dild og revet citronskal over dem. De grilles på en mellem-varm grill, hvorpå der er lagt sølvpapir, med skindsiden nedad, og med låget på, til de er fint lyserøde og gennemstegte. 

1 kommentar:

  1. Det ser mega godt ud, selvom jeg ikke kan lide laks, haha! mums ;)

    Knus
    www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

    SvarSlet