søndag den 20. september 2015

Rodfrugttærte

Den her tærte har vi lavet to gange indenfor få uger. Den er nemlig så lækker - både at se på og ikke mindst at spise! Den er vegetarisk, og består i al sin enkelthed af en grov tærtebund med rodfrugter og æggefyld. Simpelt, smukt og velsmagende! Og ikke så besværligt, som det ser ud. Vi lagde lidt hytteost i bunden sidst vi lavede den, og det kan klart anbefales! Men også sagtens udelades, hvis man ikke vil have det ekstra step. Ellers kan jeg anbefale at servere den med en smule gedeost, som man kan drysse over tærten mens den er lun.

Opskrift til 1 rodfrugttærte:
Grov tærtedej (vi snød og købte en pakke - hvis du har en favoritopskrift, bruger du bare den)
1 kg blandede rodfrugter: gulerødder, rødbeder, pastinakker, og hvad du ellers kan få fat i og har lyst til at bruge
3 æg
2 dl mælk
salt & peber
evt. krydderier (paprika, basilikum, timian, chiliflager osv.)
150-200 g hytteost (kan udelades)
  1. Lav tærtedejen, og put den i en smurt tærteform.
  2. Fordel hytteost (evt. rørt med lidt krydderier) over bunden hvis du vil have det i.
  3. Skræl rodfrugterne, og skræl dem herefter i strimler med din skræller.
  4. Stil rodfrugterne i tærtebunden inddelt i farver. Start i midten med at lave en lille "blomst", og arbejd dig udad lag efter lag.
  5. Pisk æg, mælk, salt, peber og eventuelle krydderier sammen, og hæld det forsigtigt over tærten.
  6. Ryst tærten let, så æggemassen fordeler sig.
  7. Bag den ved 190 grader i ca. 40 min til den er gylden og har sat sig helt.
  8. Lad den køle let af, men server den mens den stadig er lun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar