fredag den 23. oktober 2015

Banankage

Fredagskagen bliver banankage i denne uge! 

Alle kender vel, når man får overestimeret bananspiseriet, og bananerne ender brunplettede og bløde, så ingen rigtig har lyst til at spise dem. Men faktisk, er det der, de er allerbedst at bage af!

Hjemme hos mig, ligger der i hvert fald et par triste bananer i frugtskålen, der godt kunne trænge til at blive brugt. Og er der noget mere oplagt end kage, når nu det er fredag?

Banankagen her er ikke helt frelst (det ér en rigtig kage!), men der er intet fedtstof og kun et minimum af sukker i. Det gør at man kan spise den med lidt bedre samvittighed, men det er selvfølgelig ikke en kage, man skal spise hver dag. Det er der ingen kage, man skal.

Godt smager den i hvert fald, og det er uden tvivl min yndligsopskrift! Den er tilpas svampet, men stadig skærefast. På billedet kan I se konsistensen, og så burde i også kunne fornemme de små fine vaniljeprikker. Jeg anbefaler at I gør jer selv den tjeneste at bruge rigtig vanilje. Tro mig, det gør en verden til forskel!

God fredag!

Opskrift til 1 lille rugbrødsform:
1 æg
1 dl. rørsukker
korn af 1/2 stang vanilje
1,8 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1,5 tsk. kardemomme
2 små eller 1 stor banan (100-120 g. skrællet vægt)
0,5 dl. skyr, tykmælk, A38 eller andet i den dur
saft fra 1/2 appelsin (brug også skrællen fintrevet hvis det er en øko-appelsin)
mørk (pålægs)chokolade
pynt: kokos, mandelflager, valnødder, tivolikrymmel, hasselnødder, osv.
  1. Pisk æg, rørsukker og vanilje til en tyk, cremet æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver og kardemomme i en anden skål.
  3. Mos bananen og rør bananmosen sammen med skyr og appelsinsaft.
  4. Tilsæt de tørre og våde ingredienser skiftevis til æggesnapsen.
  5. Hæld dejen i en grundigt smurt form, og bag den 30-40 min. ved 180 grader. Den er færdig, når en tandstik kommer op uden dej på, og den virker fast.
  6. Vend den stadigt lune kage ud på et fad, og put pålægschokoladen over så den smelter.
  7. Drys med dit valgte pynt, og lad den stå i køleskabet til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar