fredag den 2. oktober 2015

Cookies med Tranebær, Cashewnødder & Hvid Chokolade

Cookies er altid en vinder. Jeg kender meget få (hvis nogen overhovedet), der ikke bryder sig om cookies. Mine alleryndlings er nok de amerikansk inspirerede chocolate chip cookies, men de kræver lidt mere tid og planlægning, da de har en hviletid på et døgns tid. De her cookies, derimod, kan være ude af ovnen en halv time efter, der opstår akutte cookiecravings. Dem kender vi vist alle, og en gang imellem må man bukke under. Har jeg ret?

Denne portion cookies blev med tranebær, hvid chokolade og cashewnødder, der er en himmelsk kombination. Let sure tranebær, sød hvid chokolade og milde knasende nødder. Uhm, det er så godt!

Måske et bud til fredagskagen?

Opskrift til ca. 30 cookies med tranebær, cashewnødder og hvid chokolade:
150 g (meget) blødt smør
3/4 dl sukker
1 3/4 dl brun farin
1 æg
1 spsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
3/4 tsk bagepulver
et nip kanel
3 dl mel
3 dl havregryn
evt. mælk
1 1/2 dl cashewnødder
1 1/2 dl. tørrede tranebær
100 g hvid chokolade (evt. mere)

  1. Rør smør, sukker og farin sammen
  2. Tilføjet ægget og rør det godt ud i.
  3. Bland alle de tørre ingredienser, og rør dem i.
  4. Hak chokolade og nødder, og rør dem i sammen med tranebær. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis dejen er for fast.
  5. Sæt cookies af på bageplader med bagepapir, ved hjælp af to skeer.
  6. Bag cookiesne ved 180 grader i ca. 12 minutter til de er let gyldne.
  7. Lad dem køle af et par minutter på bagepladen og herefter på en rist til de er kølet helt af.
  8. Opbevar dem i en tætsluttende beholder.

    1 kommentar:

    1. Hvor ser de lækre ud, dem vil jeg helt vildt gerne prøve at lave, haha!

      Knus
      www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

      SvarSlet